Aamiaiset ja brunssit,  Yleinen

Äitienpäivä

Äitienpäivä valkeni tänäkin vuonna aurinkoisena ja lämpimänä. Mikä siinä muuten onkin, että äitienpäivänä on aina kaunis sää? Juhlivatko säidenkin äidit päivää näyttämällä parasta osaamistaan?

Tänä vuonna ilahdutimme Henkan äitiä ja samalla isääkin tarjoamalla yöllä kotiin tulleille Turkin matkaajille brunssin heti puolen päivän aikaan. Jätimme kauppareissun viisaina ihmisinä sunnuntaille, mutta oho, eiväthän kaupat ole auki äitienpäivänä. Onneksi Tuomarinkylän ABC:n yhteydessä olevasta Alepasta löytyi lähes kaikki brunssille suunnittelemamme ainekset.

Leipävalikoima oli melko huono, mutta löysimme hyllystä kuitenkin ruisleipää, joka ei mene heti seuraavana päivänä vanhaksi, pehmeää kauraleipää sekä yhden ainoan paketin esipaistettuja sämpylöitä. Leivän päällisinä meillä oli ihan tavallista juustoa, kinkkua ja metukkaa, kurkkua ja tomaattia sekä ruohosipulituorejuustoa ja lohta.

Ostimme myös pari juustoa herkuteltavaksi ja niiden kanssa tietenkin suolaisia keksejä. Viime hetkellä nappasin mukaan vielä rasiallisen mansikoita ja jälkkäriksi ostimme valmiin mutakakun sekä Aino-jäätelöä. Juomana meillä oli kahvin lisäksi kahta eri mehua. Ostimme nälkäisimmille myös kananmunia ja pekonia, mutta koska kaikki olivat leipien jälkeen tarpeeksi kylläisiä, jätimme munat ja pekonit Henkan vanhemmille iltaruoaksi.

Brunssiin olisi voinut toki panostaa enemmänkin ja minä ainakin olisin mielelläni leiponut jotakin. Aikaa ei kuitenkaan ollut tällä kertaa tämän suurempaan panostukseen, joten nyt mentiin kaupan valmiilla herkuilla. Yllättävän hyvän brunssin me saimme kuitenkin aikaiseksi yhden pikku-Alepan tuotteilla ja mikä tärkeintä, Henkan vanhemmat olivat tyytyväisiä pieneen yllätykseemme.

Henkan vanhemmilta suuntasimme minun äitini luokse, jossa herkuttelimme jälleen. Tarjolla oli pieniä suolapaloja sekä kaksi kakkua, sillä olihan meillä kaksi juhlittavaakin. Äidin lisäksi juhlimme nimittäin teini-iän taakseen jättänyttä Datanomia, joka oli aiemmin viikolla täyttänyt kunnioitettavat 20-vuotta. Herranjumala, missä välissä se pieni pallopää on kasvanut aikuiseksi..

Kahvittelun jälkeen katsoimme hieman Suomen peliä, katselimme vanhoja valokuvia ja väsynyt Henkka torkkui sohvalla meidän muiden leikkiessä Datanomin koneella Google Mapsilla. Hieman myöhemmin kahvittelemaan tulivat myös Käly, Insinööri ja Koda.

Hetken äidin luona vielä hengailtuamme lähdimme kotiin saunomaan ja kuuntelemaan Apulantaa, Jesse Kaikurantaa sekä kaikkia Nykin matkasta muistuttavia biisejä. Mietimme miksi nykyään tulee kuunneltua harvoin musiikkia niin että siihen ihan oikeasti keskittyy. Useinhan radio pauhaa taustalla kun touhuamme kaikkea muuta, mutta välillä voisi ihan vain istua alas ja kuunnella kaikkia kivoja biisejä, niin kuin teimme nyt. Ja se oli kivaa.

Allekirjoittanut oli juonut päivän aikana niin paljon kahvia, että uni tuli vasta lähempänä puoltayötä. Maanantaiaamuna heräsin tuttuun tapaani viideltä, vaikka liukuva työaika olisi sallinut pidempäänkin nukkumisen. Mutta minkäs tapojensa orja itselleen mahtaa.. Lyhyiden yöunien jälkeen koko maanantai menikin sitten sellaisessa koomassa ettei tosikaan. Kotiin päästyäni otin heti tunnin päikkärit ja yöunille menin jo joskus kahdeksan jälkeen. Ai miten niin vanha ja väsynyt (ja ikäkriiseilevä)?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *