Yleinen

Matkailun värit

Instagram Travel Thursdayn teema on tässä kuussa Matkailun värit. Ajattelin ensin, että toteuttaisin teemaa luovasti ja soveltaisin sitä jotenkin, mutta ideoita mielessäni pyöriteltyäni halusin sittenkin tarttua siihen ilmeisimpään tapaan käsitellä matkailun värejä. Etenkin kun on kuitenkin kyse kuvista.

Niinpä kävin läpi lähes koko Instagram-tilimme ja valitsin kuvat niissä vallitsevien värien mukaan. Yritin valita kuvia mahdollisimman monesta eri paikasta ja kertoa hetkistä niiden takana. Kauniit värit liittyvät yllättävän usein kauniimpiin hetkiin matkaillessa. Karibian turkoosi meri, auringonlaskun lämpimät sävyt, aavikon ruskea hiekka, vihreä luonto ja kirkkaan sinisenä loistava taivas. Onhan näitä.

Tässä on minun matkailun värit. Miltä sinun värisi näyttävät?

punainentupaprahankattoja

Punainen

Punaista edustaa itseoikeutetusti suomalaisen maalaismaiseman punaiset tuvat. Tämä kuva on otettu tallitieltämme Vantaalta, joten kovin kaukana maaseudulla ei kuvassa olla. Näky on kuitenkin rakas, sillä se muistuttaa maaseudun maisemista ja tottakai tallitie on heppatytön sydäntä lähellä muutenkin. Toiseen kuvaan valitsin Prahan punaiset katot, joita ihailimme monelta eri näköalapaikalta.

aperolspritzfirenzetoscanaranta

Oranssi

Toiseksi oranssiksi kuvaksi oli pakko valita Aperol Spritz, sillä mikään muu juoma ei kuvasta yhtä hyvin lomatunnelmaa Italiassa. Kyseisessä kuvassa sattuu olemaan vielä kaunis oranssi auringonlasku taustalla ja paikkana toimii iki-ihana Firenze. Toinenkin oranssi kuva on Italiasta ja itse asiassa samalta reissulta kuin Aperol Spritz. Häämatkamme yksi kauneimmista auringonlaskuista ikuistettiin kameralle Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa, kun olimme iltakävelyllä rantakadulla ja yhtäkkiä koko maisema oli kauniin oranssi. Rantatuolit ja -varjot uinuivat hiljaisella hiekkarannalla odottaen jo seuraavaa kesäisen aurinkoista rantapäivää.

limoncellonykintaksi

Keltainen

Keltainen on helppo. En olisi voinut valita mitään muuta kuin New Yorkin keltaiset taksit ja yhden lempijuomistani koko maailmassa eli limoncellon. Olemme ajatelleet sisustaa vielä toistaiseksi varastona toimivan makuuhuoneen New York -teemaiseksi ja väripilkuksi otetaan ehdottomasti kaupungin taksien pirteä keltainen väri. Limoncellollakin on ollut tärkeä rooli elämässämme. Sitruunaisella liköörillä maustettiin häissämme tarjoillut alkumaljat, sillä mikään muu juoma ei olisi voinut sopia häihimme paremmin. Kuohuviiniä ja limoncelloa. Toimii!

pakaramiescarrara

Valkoinen

Valkoisen kohdalla lähin hieman hassuttelemaan ja valitsin toiseksi kuvaksi tyttöjen kanssa pakaramieheksi ristimämme Apollo-patsaan Nizzan Place Massena -aukiolla. Siinäpä vasta valkoisena hohtavat pakarat. Toinen kuva on valittu hieman asiallisemmassa mielentilassa. Carraran vuoriston valkoisena hohtava marmori on upea näky kaukaa rannikon junaradaltakin ihailtuna. Näky oli itse asiassa niin upea, että matkatessamme Toscanan rannikkoa pitkin junalla kohti Cinque Terreä, päätimme valkoiset vuorenrinteet nähdessämme käydä ihailemassa Carraran marmoririnteitä lähempääkin sitten kun palaamme takaisin Toscanan rannikolle. Niin myös teimme.

gtkurkkugrenada

Vihreä

Vihreään olisi ollut tyrkyllä paljon kuvia luonnosta ja valitsin niistä Grenadan saaren vehreän luonnon, jossa kasvaa niin mausteita, hedelmiä kuin eksoottisia kukkiakin. Grenada on ehdottomasti yksi Karibian helmistä. En halunnut valita molemmiksi kuviksi luontokuvia, joten toinen vihreä asia ovat kurkkuviipaleet lempidrinkissämme Hendrick’s Gin and Tonicissa. Kuvan juomat nautittiin Lissabonissa.

turkoosigekkobarbadosranta

Turkoosi

Turkoosiin oli ihan ehdottomasti valittava Karibian turkoosit aallot. Rantakuva on Barbadokselta. Toinenkin kuva on Karibialta, sillä en voinut mitenkään sivuuttaa Aruban rannalla köllöttelevää kirkkaanturkoosia gekkoa.

riikinkukkoateenataivas

Sininen

Päiväunilla oleva sinirintainen riikinkukko on kuvattu Lissabonissa Sao Jorgen linnan kukkulalla. Kirkkaampaa sinistä väriä saa hakea, joskin Ateenan sininen taivas vetää sille aika hyvin vertoja.

viinilenkkimaisema

Liila

Liilaa väriä edustavat poimimista odottavat viinirypäleet Emilia Romagnassa. Vaeltelimme viiniköynnösten välissä auringon laskiessa kohti horisonttia ja maistoimme kypsää rypälettä. Voi miten makealta se maistuikaan! Toisessa liilassa kuvassa on viime syksyn kauneimmat lenkkimaisemat ihan tästä kotikulmilta Järvenpäästä. Olin vasta juuri saanut tietää olevani raskaana ja hölkkäsin hiljaa ajatusteni kanssa vaaleanliilassa syysmaisemassa. Näky sai rauhoittumaan ja hymyilemään hiljakseen pienelle salaisuudellemme.

kusadasioranjestadpinkki

Pinkki

Pinkkinä loistavat kukat on kuvattu Turkin Kusadasin Pigeon Islandilla. Hempeämpää vaaleanpunaista edustaa Aruban Oranjestadin piparkakkutalo kaikkine övereine yksityiskohtineen. Tämä talo edustaa mielikuvissani Oranjestadia, sillä se oli suunnilleen ensimmäinen asia, jonka kaupungissa näin ja tokihan tällainen vaaleanpunainen överin hempeä rakennus jää mieleen.

josefovin hautakivetmiaminmyrsky

Musta

Prahan vanhan juutalaishautausmaan hautakivet edustavat mustaa väriä sekä konkreettisesti että kuvainnollisestikin. Myös Miamia lähestyvät myrskypilvet olivat synkkä näky muuten niin värikkäässä ja iloisessa ympäristössä. Lähestyvää myrskyä odotellessamme katsoimme hetken ihan tosissamme säätiedotusta telkkarista ja mietimme miten kovaa myräkkää pääsemme todistamaan. Olihan se melkoinen, vettä tulvi kaduilla ja myrskyä edeltävä tuuli oli aika huikea, mutta taisimme silti päästä Floridan mittakaavassa aika vähällä.

rantakivisumu

Harmaa

Nizzan rantamaisemaa hallitsevat harmaat kivet, joista tämä yksilö matkasi mukanani aina Pohjaan asti iskälle. Iskä on kerännyt matkoiltamme tuotuja kiviä jo melkoisen kokoelman takan reunalle. Toinen harmaa asia on sumu, joka nielaisee Lissabonin Ponte 25 de April -sillan lähes kokonaan, kunnes aurinko puhaltaa aamusumun pois ja värittää taivaan taas siniseksi.

pyramiditamsterdamintalot

Ruskea

Vaaleampaa ruskeaa sävyä edustavat Gizan pyramidit Kairossa. Koko maisema on taivasta myöten hiekan värinen ja suussakin maistuu hiekka. Tai ehkä oikeammin saasteet, joita koko Kairon ilma on sakeanaan täynnä. Tummempia ruskeita sävyjä löytyy Amsterdamista, jonka hauskoja kapeita taloja voisi ihailla loputtomiin.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Matkailun värit