Ulkomaat,  Yleinen

Parhaat vinkit Euroopan suosikkikaupunkeihin

“Mitä siellä pitää ainakin nähdä?” ja “Mitä siellä pitää syödä?”. Näin kuuluvat yleisimmät kysymykset, joita matkakohteista puhuttaessa kysytään. Listasin tähän 10 Euroopan kaupunkia (plus yhden, sillä meinasin unohtaa Nizzan!) joista jokaiseen valitsin yhden must see -nähtävyyden sekä yhden ruokavinkin. Jos kysyisit minulta nyt vinkkejä lempikaupunkeihini, vastaisin näin. Katso siis parhaat vinkkimme Euroopan kaupunkikohteisiin ja jätä ihmeessä kommenttiboksiin myös omat vinkkisi!

Amsterdam

kanava-1

ranskalaiset-1

Nähtävyys: Kävely minkä tahansa kanaalin varrella. Esimerkiksi Prinsengracht on kiva. Sen varrelta voit bongata sekä Anne Frankin talon että komean Westerkerk-kirkon.

Ruokavinkki: Ehdottomasti paras välipala Amsterdamissa on iso annos ranskalaisia perunoita oikeastaan mistä tahansa katukojusta. Pyydä iso kasa majoneesia päälle!

Firenze

piazzalemichelangelo-11

terrazzabrunelleschi-14

Nähtävyys:
Piazzale Michelangelon näköalapaikka tois puol jokkee on paikka, jossa minä ihastuin Firenzeen.

Ruokavinkki: Firenzen ruokavinkki on poikkeuksellisesti paikka, jossa emme syöneet vaan joimme vain Aperol Spritzit. Terrazza Brunelleschin kattoterassilta saa toki myös ruokaa enkä usko että se on mitenkään kovin kehnoa. Suosittelemisen arvoinen tämä paikka on etenkin upeiden maisemien takia, joten piipahda Terrazza Brunelleschiin ainakin drinkille.

Krakova

auschwitz-22

zapiekanka-1

Nähtävyys: Krakovasta vierailisin ehdottomasti Auschwitzissa. Vaikuttavampaa nähtävyyttä saa hakea ja mielestäni jokaisen pitäisi nähdä Auschwitz omin silmin.

Ruokavinkki: Zapiekanka-leipä Kazimierzin juutalaiskaupunginosassa. Jos tarjolla on neljän juuston zapiekanka basilikakastikkeella niin maista ainakin sitä!

Kööpenhamina

IMG_5347

IMG_5407

Nähtävyys:
Nyhavn on kliseinen, mutta ehdottomasti myös ihanin Kööpenhaminan nähtävyys. Värikkäät talot, vanhat laivat ja terassit luovat kivan tunnelman, joka kannattaa käydä kokemassa.

Ruokavinkki:
Kööpenhamina on täynnä ihania ruokapaikkoja, joista ainakin Kodbyenin ruokapaikat kannattaa tsekata. Meidän lempparimme vuonna 2015 olivat Gorilla ja Paté Paté.

Lissabon

IMG_3871

bastardo

Nähtävyys: Gracan kukkulan näköalapaikka on Lissabonin ihanin. Suuntaa paikalle auringonlaskun aikaan ja jos juomakoju on auki, osta sieltä mojito ja istu alas ihailemaan maisemaa.

Ruokavinkki: Ravintola Bastardo on elämys monella tapaa. Lue lisää ravintolasta täältä.

Madrid

retiro-24

mercadodesanmiguel-1

Nähtävyys: Retiron puistossa voit viettää leppoisaa lomapäivää, soudella tekojärvellä, lenkkeillä tai istua terassilla.

Ruokavinkki: Mercado de San Miguelin kauppahallissa saa vierähtämään pitkän tovin hallin herkkuja maistellen. Joidenkin mielestä hallin hinnat ovat liian kalliit kaupungin muuhun hintatasoon nähden, mutta suomalaisittain ne ovat kuitenkin edulliset ja meidän mielestämme kokemuksen arvoiset.

Milano

duomo-2-2

IMG_6053

Nähtävyys: Milanossa kannattaa ehdottomasti kiivetä Duomon katolle, josta voi nähdä hyvällä säällä aina Sveitsiin asti.

Ruokavinkki: Duomon katolla vierailun jälkeen voitkin suunnata aivan kirkon vieressä sijaitsevaan Signorvinoon, jossa voit valita annoksen Italian alueiden mukaan (Milanossa kannattaa tietysti kokeilla ainakin lombardialaista ruokaa). Signorvinossa voit maistella myös erinomaisia viinejä.

Nizza

IMG_2204

IMG_2836

Nähtävyys: Kiipeä Colline du Chateaulle ihailemaan Nizzaa, sen rantaviivaa ja turkoosina hohtavaa Välimerta.

Ruokavinkki: Chez Palmyren parinkympin lounas pitää sisällään kolme herkullista ruokalajia. Hinta-laatusuhde on siis erinomainen. Maista ainakin risottoa!

Praha

vitus

mlejnice

Nähtävyys: Prahan linna on upea näky kohotessaan korkeuksiin kaupungin laidalla. Vieraile linnan alueella ja kiipeä Pyhän Vituksen katedraalin torniin ihailemaan maisemia.

Ruokavinkki: Herkullinen ja edullinen ruoka Prahassa kiertelyn ohessa on Mlejnicen leipägulassi, jonka kaveriksi tilataan tietysti iso tuopillinen olutta.

Rooma

fontanaditrevi2

pastificio1

Nähtävyys: Roomassa on paljon ihania nähtävyyksiä, mutta jos niistä pitää valita vain yksi, sanon oman lempparini eli Fontana di Trevin. Heitä suihkulähteeseen kolikko ja paluu Roomaan on taattu. Joidenkin mukaan silloin voi myös toivoa ja ainakin minun toivomukseni lähteen äärellä ovat aina toteutuneet.

Ruokavinkki: Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen pastalounaan saa Pastificiosta. Mene paikalle hyvissä ajoin jonottamaan, sillä paikka on hyvin suosittu paikallisten joukossa.

Tukholma

skeppsholmen-10

flippinburgers

Nähtävyys: Tukholman ihanin tunnelma löytyy tietysti vanhasta kaupungista. Jos se on kuitenkin jo koluttu läpikotaisin niin käy nauttimassa Skeppsholmenin rauhallisesta tunnelmasta.

Ruokavinkki:
Flippin’ Burgersista saat Tukholman parhaat burgerit ja jälkiruoaksi Ben & Jerry´s -jäätelöstä tehtyä pirtelöä, terästettynä tai ilman.

praha

Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi kyseisiin kaupunkeihin? Kuinka moni paikka näistä oli jo tuttu ja löytyikö joukosta lemppareitasi?