Reseptit,  Yhdysvallat,  Yleinen

Reuben – Pastramileipä

Jos New York Cheesecake oli ehdottomasti makein Nykin matkamuistomme, oli Katz’s Delin
pastramileipä suolaisten herkkujen ykkönen. Leipä täynnä ohueksi leikattua pastramia hapankaalin, juuston ja suolakurkun kera oli niin mehukas että se valui käsiä sekä naamaa pitkin ja sai kaipaamaan pastramileipää yhä uudelleen ja uudelleen. Vihdoin päätimme tehdä sitä itse kotona.

Fafa’s Smokeryn herkut ovat olleet pitkään lemppareitamme ja aina kun olemme maistelleet kojun valmiita annoksia, olemme luoneet kaipaavia silmäyksiä kokonaisiin lihakimpaleisiin. Etenkin pastrami on houkutellut kovasti.

pastramileipä-1

Eräänä lauantaina kun Fafa’s Smokery tuli Järvenpäähän, päätti Henkka käydä ostamassa meille lauantaiherkuksi pastramia. Koko kimpaleen samantien niin on ainakin riittävästi lihaa. Myyjä kysyi mitkä bileet meillä on tiedossa kun otimme koko ison lihakimpaleen ja taisi hieman yllättyä, kun Henkka vastasi kyseessä olevan ihan vaan henkilökohtaiset bileet. No okei, syötimme me lihaa hieman pihahommissa avustamaan tulleelle kaverillekin ja osa meni pakastimeen.

Pastramista tehtiin luonnollisesti Katz’s Delin inspiroimaa pastramileipää, jota sitten New York mielessämme herkuttelimme hyvällä ruokahalulla. Resepti on äärimmäisen helppo. Vaikeinta on ehkä löytää kunnon pastramia, mutta onneksi on Fafa’s Smokery, jonka liikkeitä voit vakoilla täältä.

pastramileipä-1-2

Pastramileipä

– pastramia
– vaaleaa leipää
– hapankaalia
– juustoa
– suolakurkkua
– Thousand Island -kastiketta

Leikkaa pastrami ohuiksi viipaleiksi. Turauta Thousand Island -kastiketta leiville ja lado lihaa leipäviipaleiden väliin niin paljon kuin mahtuu.

Laita leivän väliin lihan kaveriksi myös juustoa ja hapankaalia ja paista pannulla tai mikrota hetken niin että juusto sulaa. Tarjoile suolakurkkujen ja oluen kera.

pastramileipä-2

7 kommenttia

 • Ystävällisesti

  Oooooh! Mitä juustoa suosittelet?
  Matkaterveisiä voi tosi mukavasti tuoda reseptien muodossa lukijoille, siitä pinnat sulle.
  Kaikki eivät välitä lukea synnytykseen valmistautumisesta ja siitä kuinka ollaan sentti sormelle auki …
  Kiitos siis myös siitä, ettet rummuta lapsesi kuulumisia tällä matkailublogialueella!!!

  • Martina

   Kiitos kommentista ja palautteesta koskien blogin aihepiirejä! Päätimme jo ennen vauvan syntymää, että blogi pysyy matka- ja ruokablogina eikä muutu vauvablogiksi. Toisaalta pikkubloggaaja kuuluu tietysti niin olennaisena osana elämäämme, että hänenkin kuulumisiaan on luettavissa ainakin rivien välistä. Toiset ovat niitä toivoneetkin, mutta en aio siitä huolimatta kertoa liian tarkkoja yksityiskohtia synnytyksestä tai muusta sellaisesta, vaan pikkubloggaajan kuulumisetkin koskevat lähinnä ruokaa ja matkailua. Mitä tulee juustokysymykseesi, niin emmental toimii tässä hyvin!

 • Hanne

  Oih mä en kestä! Tuo pastrami leipä on juuri sellainen minkä ostaisin heti New Yorkissa.
  En edes tiennyt, että sitä saa Suomesta. Katsoin Fafasin sivuja mutta eivät ole julkaisseet kalenteria tälle viikolle. Nyt on ihan pakko saada tota.

  Nimimerkillä kuola valuu…

  • Martina

   Meillä taitaa olla pakastimessa vielä yksi annos pastramia. Työnnettiin sinne osa, sillä sitä oli niin paljon ettei jaksettu kaikkea, vaikka se niin ihanaa lihaa onkin. Ehkä ihan pakko tehdä siitä vielä yksi pastramileipä tällä viikolla.

 • Aron / Ja sitten matkaan...

  Olipas hyvän näköistä pastramia! Yhytin Fafasin kerran Itä-Helsingistä ja nappasin briskettiä mukaan. Kyseinen herkku ei ihan pärjännyt Austinissa maistamallemme, mutta erinomaista oli silti. Pastramia olisin ostanut myös, mutta oli sillä kertaa loppu. Täytynee väijyä heidän liikkeitään.

  Katz’sin pastramileipä on kyllä huippuhyvä. Carnegie Deli oli myös mainio, mutta valitettavasti kyseistä paikkaa ei enää ole. Carnegie Delin juustokakku oli ehkä parasta koskaan. Heillä oli nettisivuillaan myös kakun ohje, vaan eipä ole enää. Tallensin sen onneksi taannoin blogiini: http://sapuskalle.blogspot.fi/2013/09/new-york-cheesecake.html (sori spämmäys).

  • Martina

   Kiitos, mun pitää napata tuo juustokakun ohje talteen! Kiitos siis linkistä! Fafasin briskettiä me ei olla taidettu vielä maistaa, mutta seuraavaksi voisi koittaa sitä jos se kerran oli kelpo tavaraa (en kyllä epäile yhtään). Toisaalta pastramileipääkin tekee aina mieli. 😀