Praha,  Tsekki,  Ulkomaat,  Yleinen

Prahan uusikaupunki

Olemme esitelleet teille Prahan kaupunginosista jo Vanhankaupungin, Josefovin, Mala Stranan, Petrinin kukkulan ja Hradcanyn eli Prahan linnan alueen ja vielä olisi muutama sananen sanottavana Prahan uudestakaupungista eli Nove Mestosta. Uuttakaupunkia alettiin rakentaa kun Vanhakaupunki ja Mala Strana alkoivat täyttyä ja suurin osa kaupunginosan rakennuksista onkin peräisin 1800-luvulta. Kyseessä ei siis ole ihan niin uusi kaupunki kuin mitä nimi antaa olettaa, mutta uusi kuitenkin verrattuna muuhun Prahaan.

Me pölähdimme Uuteenkaupunkiin heti Prahaan saavuttuamme. Vaclavin aukiolla istahdimme hauskan raitiovaunubaarin terassille nauttimaan reissun ensimmäiset oluttuopit. Olimme vasta matkalla hotellille ja matkalaukku jäi parkkiin pöydän viereen. Aurinko lämmitti mukavasti ja lomafiilis valtasi mielen. Olo oli iloisen odottavainen. Olin jo ihastunut Prahaan. Myönnän, se kävi nopeasti.

Vaclavin aukio

Vaclavin aukio on ehkä keskeisin Uudenkaupungin alue. Sen päädyssä sijaitsee koristeellinen kaupunginmuseo ja aukion reunoilla on kauppoja ja ravintoloita. Muun muassa hauska Vytopna-junaravintola löytyy täältä.

Vaclavin aukion sanotaan olevan hieman rauhaton yöllä, mutta me emme havainneet myöhään perjantai-iltanakaan muuta kuin paljon ihmisiä, joista valtaosa oli matkalla baariin ja yökerhoihin. Kadun varrella oli myös muutama maksullinen nainen, mutta mitään häiriöitä emme hoipertelevista kanssaturisteista huolimatta huomanneet. En sitten tiedä minkälainen meno täällä on vielä myöhempään yöllä. Me olimme paikalla puolenyön aikaan enkä tuntenut oloani lainkaan turvattomaksi.

Kansallismuseo

Kansallisteatteri

Uudessakaupungissa on myös paljon hotelleja ja meidänkin hotellimme sijaitsi alueella. Kerron siitä lisää myöhemmin. Myös upea kansallisteatteri sijaitsee Uudenkaupungin alueella aivan joenrannassa. Se on kaunis näky etenkin iltavalaistuksessa ja helppo bongata kaupungin lukuisista näköalatorneista.

Uudenkaupungin ja Vanhankaupungin rajalla sijaitsee myös ostoskeskus Palladium, jonka suojissa vietimme erään sateisen aamupäivän. Kauppakeskuksessa on hurja määrä erilaisia kauppoja monessa kerroksessa. Starbucksista lähti mukaan iso vaniljalatte ja alakerran ruokakojut houkuttelivat kovasti pientä ruokabloggaajaa.

Suurin osa ajastamme kului kuitenkin kenkätaivaassa, eli eräässä alakerrasta löytyvästä kenkäkaupasta, jonka nimeä en valitettavasti enää muista. Pyörimme toinen toistaan ihanampien ja ennen kaikkea edullisten kenkien keskellä pitkän tovin sovitellen ties kuinka montaa eri kenkäparia. Mukaan lähti lopulta molemmille kävelykengät, jotka tulivat heti käyttöön.

Uudenkaupungin alueelta löytyisi myös muun muassa hauskan näköinen moderni Tanssiva talo, joka näyttää siltä, kuin talopariskunta olisi parhaillaan tanssinpyörteissä. Miestalo on jykevämmän näköisesti paikallaan kun taas nainen on aivan liiikkeen hurmassa vinoine kaarevine seinineen. Tanssivaa taloa emme kuitenkaan ehtinyt tällä reissulla bongata, mutta ensi kerralla sitten. Kuvissa se näyttää aika hauskalta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Prahan uusikaupunki