Portugali,  Sintra,  Ulkomaat,  Yleinen

Sintra’s Famous Painter’s Garden, Portugali

Tallustamme pitkin satulinnojen värittämän kaupungin katuja. Olemme seikkailleet Portugalin Sintrassa jo hetken, mutta yhä vaan kulman takaa tulee esiin uusia katuja ja kujia, joita pitää päästä tutkimaan. Sintran historiallisessa keskustassa on mukava kävellä ympäriinsä ja saamme siihen kulumaan helposti puolikkaan päivän. Jätetään niihin satulinnoihin tutustuminen seuraavaan kertaan.

Eräässä kadunkulmassa kohoaa pieni kivinen muuri ja katsahdamme sen päälle. Siellä on vihreän vehreitä kasveja ja näköjään joku ravintola. Onpa kivan näköinen, tuumaamme ja jatkamme matkaa. Kamera laulaa kun kuvaamme kaupungin yksityiskohtia, piipahdamme talojen taakse näköalapaikalle ja ihailemme värikkäitä kukkia, jotka ryöppyävät seinää pitkin.

Kohta alkaa olla lounaan aika. Vatsa kurnahtaa nälkäisenä. Kas, tässä on taas tämä sama ravintola, jota ihailimme jo sen toiselta puolelta. Sintra’s Famous Painter’s Garden. Kurkistamme oviaukosta sisään ja näemme puutarhan keskelle ripoteltuja ruokapöytiä. Onpa kivan näköistä, mennään tänne lounaalle!

Niinpä me astumme peremmälle ja annamme tarjoilijan johdattaa meidät suloiseen pöytään muurin laidalle. Ympärillä on viherkasveja, värikkäitä kukkia ja jokainen pöytä on rauhassa omassa vehreässä sopessaan. Katselemme alas hiljaiselle kadulle ja ihailemme talojen välistä aukeavaa maisemaa pitkälle alas laaksoon. Onpa harvinaisen viihtyisä ulkoilmaravintola.

Tilaamme ruokaa ja katselemme lisää ympärillemme. Ravintolassa on paljon lyhtyjä ja voimme vaan kuvitella miten tunnelmalliseksi paikka muuttuu iltavalaistuksessa. Tämä olisi täydellinen paikka pitää kunnon rapujuhlat, vaikken uskokaan että portugalilaiset ymmärtävät moisen perinteen päälle.

Pian tarjoilija tuo lounaamme. Valitsimme hänen suositustensa mukaisesti annoksen tuttua turskasta tehtyä laatikkoa, jota olemme maistaneet reissun aikana jo kerran aikaisemminkin. Tämä lienee hyvin tyypillinen portugalilainen kotiruoka.

Toiseksi annokseksi otimme lihaa ja tämäkin annos on hyvin kotiruokamainen. Rehellisesti sanottuna ruoka ei ole kovin kummoista vaan sellaista kuin kotiruoka keskimäärin on. Vähän mautonta, kunnes lisää suolaa, eikä mitenkään kaunista. Perusruokaa, jolla täyttää vatsansa vaivattomasti, mutta joka ei tarjoa sen kummallisempia elämyksiä.

Elämyksiä tarjoili sen sijaan ravintolan miljöö ja se olikin suurin syy miksi tein ravintolasta postauksen. Näin kauniissa paikassa tavallinen kotiruokakin maistuu astetta paremmalta ja voisin minä tänne tulla uudestaankin. Jos en rapujuhliin niin vaikkapa illalliselle, niin että näen ravintolan iltavalaistuksessakin.

Tunnelman ja miljöön lisäksi myös palvelu pelasi mainiosti ja viini oli hyvää. Portugalilaiseen tapaan tämänkin ravintolan vessat on merkitty hauskasti: Miesten vessan ovessa on pultti ja naisten ovessa mutteri. Näitä hauskoja vessan ovia bongailimme koko reissun ajan ja meinasin tehdä niistä postauksenkin. En vaan tainnut huomata kuvata niitä kaikkia.

Keskinkertaisesta ruoasta huolimatta Sintra’s Famous Painter’s Garden on suosittelemisen arvoinen sen ihanan tunnelman ansiosta. Tämä oli oikein hyvä paikka nauttia lounas silloin, kun ei oikein ollut väliä mitä syömme, kunhan saamme vatsamme täyteen. Siinä sivussa oli ihana antaa mielen levätä vehreissä puutarhamaisemissa ja kuunnella tarjoilijan kertomuksia Sintrasta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Sintra’s Famous Painter’s Garden, Portugali