Makeat herkut,  Yleinen

Toffeeta ja suolapähkinöitä

Olen tykästynyt ihan kamalasti suolaisen ja makean liittoon. Kaikki taisi saada alkunsa eräästä pienestä suklaakonvehdista, jonka päälle oli ripoteltu merisuolaa. En muista enää missä tämän herkkupalan söin, mutta sen muistan, että suolainen suklaa oli ihan törkeän hyvää. Merisuolasuklaan jälkeenkin olen maistellut suolaisen ja makean sekoitusta ja nyt tein sellaista myös itse.

Toffee-suolapähkinäpalat reissasivat pääsiäisenä mukanamme iskälle. Muistan kuinka iskä söi aina suolapähkinöitä siitä yhdestä tietystä valkoisesta pikkukulhosta teelusikalla. Siksi halusin tehdä näitä toffeisia suolapähkinäpaloja juuri iskälle, sillä hän jos joku ymmärtää suolapähkinöiden hienouden, eikä todistetusti ole pähkinälle allerginen. Minun kun on aina niin vaikea muistaa kuka oli millekin allerginen, mutta sen muistan varmasti, että iskä voi syödä pähkinää.

Toffee-suolapähkinäpalat

– paketti valmista murotaikinaa (tai tee taikina itse jos olet niin reipas)
– 2,5 dl vispikermaa
– 2 dl muscovadosokeria (paketissa voi lukea myös ruokosokeri)
– 1 dl tavallista sokeria
– 1 rkl voita
– 100g suolapähkinöitä

Painele murotaikina uunivuoan pohjalle ja napsi muutama taikinanpala suuhusi, sillä muuten sitä olisi mukamas liikaa. Hah. Paista taikinaa 200-asteisessa uunissa noin vartti ja jätä sitten sivuun jäähtymään toffeen valmistamisen ajaksi.

Kiehauta kerma ja sokerit kattilassa, laske lämpöä ja keittele miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia koko ajan sekoitellen. Kun seos alkaa tummua lisää siihen voi ja kippaa murotaikinan päälle.

Rouhi suolapähkinöitä veitsellä pienemmäksi ja ripottele ne toffeemassan päälle. Voit painella pähkinöitä hieman kädellä, jotta ne tarttuvat tahmaan paremmin. Anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa ja leikkaa sitten pieniksi suupaloiksi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Toffeeta ja suolapähkinöitä