Helsinki,  Ravintolat,  Yleinen

Roslundin burgerit

Sovimme eräänä päivänä lounastreffit Teurastamon portille Roslundiin. Olimme kuulleet lukuisia kehuja paikan hampurilaisista, joten pitihän ne päästä testaamaan ihan omallakin makuaistilla. Minä tilasin paikan nimikkopurilaisen Rosburgerin ja Henkka otti Pulled pork burgerin. Luonnollisesti maistelimme purilaisia myös toistemme lautasilta.

Hampurilaisten valmistumista odotellessa katselimme ympärillemme. Seinällä olevassa hyllyssä oli vaikka mitä kivaa purkkikamaa ja tiskeissä möllötti vedet kielelle nostavia makkaroita, upean näköisiä lihoja ja olipa esillä myös muutama herkullisen näköinen lounassalaatti ja -patonkikin.


Rosburger

Pian valmiit purilaiset kannettiin pöytäämme ja pääsimme upottamaan ruokailuvälineemme niihin. Syvä hiljaisuus laskeutui yllemme kun keskityimme nauttimaan ruoasta. Minun hampparini pihvi oli jätetty täydellisesti sisältä hieman roseeksi ja maku oli todella herkullinen. Koko burgeri oli muutenkin ihanan mehevä ja maut olivat enemmän kuin kohdallaan.

Annoskokokin oli juuri sopiva pienelle nälkäiselle naisihmiselle. Hampurilainen lisukesalaatteineen (sekä pari Henkan lautaselta napattua perunaa) upposivat mahaani kokonaan, mutta yhtään enempää ei olisi kyllä mahtunut. Raavaamman miehen kannattaa kuitenkin ottaa myös lisukeperunat, sillä ainakin tällä kertaa tarjolla olleet lohkoperunat olivat tosi hyviä ja juuri sopivan rapeapintaisia.


Pulled pork burger

Henkan Pulled pork burgerkin oli todella maukas. Possun liha oli maustettu taidokkaasti eikä tämänkään purilaisen kohdalla kuivuudesta ollut tietoakaan. Molemmat hampurilaiset olivat juuri niin herkullisia kuin olimme osanneet kuulemiemme kehujen perusteella odottaakin.

Henkka piti ehkä hieman enemmän Pulled Pork Burgerista, mutta minä en tapani mukaan osannut päättää kumpi oli parempaa. Valitsemme siis molemmat purilaiset tämän makukamppailun voittajiksi ja menemme haukkaamaan Roslundin hampurilaisia taatusti vielä uudestaankin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *