Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Azerbaijanilainen riisipilahvi

Azerbaijanilainen riisipilahvi kuulostaa ehkä eksoottiselta, mutta kyseessä on melko tavallinen riisilisuke, johon on lisätty kuivattuja hedelmiä tuomaan makua ja makeutta. Makeat lisukkeet saattavat maistua suomalaisen suuhun erikoiselta, mutta mikäli makuleikit yhtään kiinnostavat, kannattaa tätä kokeilla.

Samaan pöytään riisipilahvin kanssa voi kattaa jotakin etikkaista, kirpeää tai pikkelöityä. Kirpsakka lisuke maistuu kivalta makeahkon riisipilahvin kanssa. Herkullisen keltaisen värin azerbaijanilainen riisipilahvi saa sahramista tai kurkumasta. Minä käytin tällä kertaa kurkumaa, mutta sahramiversiotakin kannattaa kokeilla. Ole kuitenkin varovainen sahramin annostelun kanssa, ettei mauste peitä muita makuja alleen.

Azerbaijanilainen riisipilahvi

– basmatiriisiä
– rusinoita
– kuivattuja aprikooseja
– kuivattuja luumuja
– taateleita
– sahramia tai kurkumaa
– suolaa

Keitä basmatiriisi paketin ohjeen mukaan. Mausta keitinvesi sahramilla tai kurkumalla. Pilko kuivatut aprikoosit ja luumut pienemmiksi. Poista taateleista kivet ja pilko taatelitkin pienemmiksi.

Kun riisi on kypsää, kaada vesi pois ja mausta riisi suolalla. Voit lisätä myös sahramia tai kurkumaa jos maku jää mielestäsi liian vaisuksi. Lisää rusinat, aprikoosit, luumut ja taatelit. Sekoita ja tarjoile.

Kommentit pois päältä artikkelissa Azerbaijanilainen riisipilahvi