Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Chili-basilikapavut

Pakko myöntää että meillä käytetään jonkun verran pakastevihanneksia, vaikka tuoreet olisivat usein paljon parempi vaihtoehto. Arjessa valmiit pakasteet ovat kuitenkin niin käteviä ja mieluummin niitä kuin ei vihanneksia ollenkaan. Olen kuitenkin aika tarkka siitä mitkä pakastevihannekset kelpuutan, sillä huonoimmat eivät uppoa eivät sitten millään. Yksi meidän molempien lemppari on vihreät ohuet pavut, joita syömme usein pihvin kaverina.

Tällä kertaa tuunasimme papuja Glorian Kuudennen Ruokakirjan reseptin innoittamina. Papujen kaveriksi pilkottiin punaista chiliä ja lopuksi sekaan lisättiin basilikaa. Minä laitoin joukkoon vielä valkosipuliakin, sillä arvelin sen sopivan yhdistelmään hyvin ja oikeassa olinkin.

chilibasilikapavut-4

Chili-basilikapavut
6 annosta

– 2 punaista chiliä
– 4 valkosipulinkynttä
– 0,5 dl öljyä
– 600 g vihreitä ohuja papuja
– 1 sitruunan mehu
– suolaa ja mustapippuria

Paista papuja pannulla öljyssä niin että ne näyttävät melkein kypsiltä. Pilko chilit ja valkosipulit odotellessasi ja heitä ne pannulle kun pavut ovat melkein valmiit. Sekoittele ja anna muhia vielä hetki niin että chilit ja valkosipulit pehmenevät hieman.

Mausta pavut sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita papujen joukkoon vielä juuri ennen tarjoilua pilkottu basilika ja tarkista maku. Tarjoile vaikkapa kunnon pihvin kanssa.

chilibasilikapavut-1

Kommentit pois päältä artikkelissa Chili-basilikapavut