Lissabon,  Portugali,  Ulkomaat,  Yleinen

Jardim de Sao Pedro de Alcantara, Lissabon

Lissabonia kutsutaan seitsemän kukkulan kaupungiksi, mikä saattaa herättää joissakin mielikuvia kauheasta kipuamisesta joka paikkaan. Kukkulat tarkoittavat ylämäkiä. Vaan ei minulle. Minulle kukkulat tarkoittavat hyviä näköalapaikkoja ja niitä Lissabonissa toden totta riittää. Yksi ihana sellainen on Jardim de Sao Pedro de Alcantara niminen näköalapuisto Bairro Alton laidalla.

Sao Pedron näköalapaikka on puistomainen aukio, jonka laidoilta aukeaa panoraamanäkymät alas Baixaan, vastapäiselle Sao Jorgen linnan kukkulalle ja Tejo-joelle asti. Täältä näkee hyvin myös kaupungin pohjoisempiin osiin ja tältä näköalapaikalta bongasimme myös yhden lempparipaikkamme Gracan kukkulan, johon palaan vielä myöhemmin.

Jardim de Sao Pedro de Alcantarasta muodostui vähän vahingossa lähes jokapäiväinen rutiinimme. Valuimme sinne kuin itsestään viettämään rentouttavia hetkiä aina lähistöllä ollessamme. Tuntui myös että kaikki Bairro Alton tiet vievät puistoon. Se ei ollut ollenkaan huono juttu, sillä täällä kyllä viihtyy.

Silmä lepäsi maisemaa ihaillessa, eikä siihen kyllästynyt millään. Lissabon näytti kauniilta auringonpaisteessa, illan hämärtyessä, auringonlaskun värjätessä taivaan vaaleanpunaiseksi sekä pimeällä kun valot syttyivät kaupunkiin. Trubaduuri soitti iltaisin kitaraa ja loi tunnelmaa rauhaisalle aukiolle.

Aukio on mukavan vehreä ja kaunis. Siellä olevilla ihmisillä ei ole kiire minnekään. Kaikki nauttivat raukeasti maisemasta ja kitaramusiikista. Muutama muksu innostuu tanssimaan trubaduurin edessä ja kolikoita kilahtelee palkkioksi.

Jardim de Sao Pedron reunalla on myös mukava terassi. Tuolit ja -pöydät ovat ehkä hieman karut, mutta kukas niitä katselee kun edessä aukeaa upea kaupunkimaisema. Terassin reunalla on myös mukavia lepotuoleja leppoisampaan menoon. Lissabonin punaiset katot, gin tonic ja raukea lomatunnelma. Tämä se vasta on elämää.

Kommentit pois päältä artikkelissa Jardim de Sao Pedro de Alcantara, Lissabon