Krakova,  Puola,  Ulkomaat,  Yleinen

Art & Garden Residence – Väsyneet äidit ja skumppatarjoilu

Tilataksi saapuu hotellin pihaan. Keräämme itsemme auton penkeiltä ja maksamme kuljettajalle. Aikainen aamulento Krakovaan ja retki lentokentältä suoraan Auschwitziin ovat vaatineet veronsa. Väsyneiden äitien silmät ovat menneet automatkalla kiinni. Nyt pitäisi kuitenkin piristyä, sillä päivää on vielä paljon jäljellä ja tämä on säätiedotuksen mukaan viikonloppureissumme ainoa sateeton päivä. Krakova kutsuu!

Valumme Art & Garden Residencen respaan, jossa meidät otetaan iloisesti vastaan. Kuulemme saavamme paremman huoneen kuin mitä olemme varanneet ja käteemme ojennetaan lasit kuohuviiniä. Piristymme välittömästi. Viimeistään huoneessa keittämämme kahvi saa silmät taas aukeamaan.

artgardenresidence-8

artgardenresidence-2

Piipahdamme viereisessä ruokakaupassa hakemassa vettä ja tarttuupa mukaan tölkilliset paikallista oluttakin. Sihautamme tölkit auki huoneessamme ja kippistämme tyttöjen Krakovan reissulle. Maistelemme olutta samalla kun korjailemme reissussa rähjääntynyttä olemustamme ja tutustumme tarkemmin huoneeseemme.

Huoneen yleisilme on viihtyisä ja pidän etenkin tiiliseinistä sekä sängyllä odottavista kermatoffeekarkeista. Pienet yksityiskohdat ratkaisevat. Avaamme ovet terassille, jonka olemassaolo on todella kiva yllätys. Sisäpihan terassi on ainoa laatuaan eikä naapureita näin ollen ole. Täällä kelpaa jutella yömyöhään respasta haettujen skumppalasien kanssa. Meillä käy tuuri, sillä Krakovan joulukuiset päivät hellivät meitä tarpeeksi lämpimällä säällä, jotta voimme hengailla suojaisalla terassillamme.

artgardenresidence-4

artgardenresidence-3

Hämmentävin asia huoneessa, ja ehkä jopa selkeä miinus, on vessan läpikuultava ovi, jonka taakse pönttö on sijoitettu niin, että sängystä näkee suoraan pöntölle. Meitä se ei haittaa, mutta vähänkään tuntemattomammassa seurassa se olisi iso miinus. En tiedä onko muissakin huoneissa samoin, mutta omassamme vessarauhasta ei ole tietoakaan. Yleiset vessatkin ovat mallia unisex, niissä tosin on ihan kunnon ovet.

Läpikuultavasta ovesta huolimatta pidän kylpyhuoneesta. Se on viihtyisä ja tilava. Kaikki tarvittava kosmetiikkakin löytyy. Huoneen yöpöydällä on vesipulloja, mutta emme löydä avaajaa, jolla ne saisi auki. Pieni juttu, mutta pistää silmään.

artgardenresidence-5

artgardenresidence-6

Kun oluttölkit on juotu tyhjäksi (tajusimme sentään ostaa tölkit eikä avaajaa vaativia pulloja, hyvä väsyneet äidit!) suuntaamme keskustaan taksilla. Puolentoista kilometrin pituisen matkan voisi kävelläkin ja raitiovaunullakin pääsee kuulemma näppärästi, mutta säästämme aikaa ja jalkojamme ottamalla taksin, joka on lähes ilmainen. Matka maksaa ajankohdasta, kuskista ja taksiyhtiöstä riippuen 9-25 PLN (noin 2-6 euroa), joista jälkimmäinen hinta on silkkaa kusetusta. Maksamme sen kuitenkin mukisematta, sillä väsyneet äidit eivät jaksa alkaa tapella parista eurosta.

Hotellin sijainti ei siis ole ihan keskeisimmillä mestoilla, jos vanha kaupunki ja vaikkapa Kazimierzin juutalaiskaupunginosa lasketaan sellaisiksi, mutta kuten totesin, taksilla pääsee kulkemaan helposti ja edullisesti eikä kävelymatkakaan ole etenkään kesällä paha. Hotellin respa tilaa pyynnöstä taksin, joka ei kuseta (ainakin Barbakan ja Wawel ovat luotettavia taksiyhtiöitä), mutta takaisin päin tullessa saattaa osua tuplahinnan pyytävän taksin kyytiin jos ei katso tai jos ei jaksa välittää siitä, mitä auton kyljessä lukee.

aamiainen-1

aamiainen-2

Kun saavumme pitkän päivän jälkeen hotellille, tulee uni heti kun painan pääni tyynyyn (siinä välissä saattoi olla pieni skumppahetki terassilla). Väittäisinkin sänkyä mukavaksi ja tyynyissäkin löytyy valinnanvaraa, mutta huomaattehan, ettei väsynyt äiti ole välttämättä ihan paras mahdollinen sänkykriitikko. Uni maittaa jopa niin hyvin, että nukumme aamiaisen ohi. Seuraavana aamunakin meillä on jo hieman kiire pakohuonepeliin, mutta käymme nopeasti tsekkaamassa aamiaisen. Syömme marjoilla maustetut jogurtti-myslimaljat hedelmien kera. Tarjolla olisi vaikka mitä muutakin herkkua, mutta ne jäävät ensi kertaan.

Palvelu hotellissa pelaa moitteettomasti aina lentokenttäkyydistä alkaen ja yleisesti ottaen hotellista jää hyvä fiilis. Ja hei, jos respassa on skumppatarjoilu 24/7, ei hotelli voi olla huono!

aamiainen-3

aamiainen-4

aamiainen-5

Kommentit pois päältä artikkelissa Art & Garden Residence – Väsyneet äidit ja skumppatarjoilu