Kotimaa,  Lohja

Painu Hiiteen etätöinesi!

Kaupallinen yhteistyö Hiisi Homes & Hotels

Ei muuten hullumpi idea! Itse ainakin kaipaan välillä vaihtelua kotitoimiston seinien tuijottelulle. Hiisi Hotel Lohjalta löytyy mainiot puitteet etätyöskentelyyn. Työpäivän lomassa voi virkistäytyä luonnon helmassa tai kaupungilla. Lähistöltä löytyy kaikki palvelut mitä etätyöntekijä voi kaivata.

Etenkin luovaa työtä tehdessäni huomaan, miten maiseman vaihtaminen tuo uudenlaista inspiraatiota työskentelyyn. Jumiin jääneet ajatukset aukeavat uudessa ympäristössä. Kynä alkaa viuhua lennokkaammin ja sormet naputtaa näppistä tarmokkaammin.

Työrauhakin on hotellihuoneessa ihan eri luokkaa kuin kotona, jossa on pahimmillaan koko perhe omien etähommiensa parissa. Aina ei vastamelukuulokkeetkaan riitä. On myös jännä miten kotityöt alkavat huudella etätyöskentelijää luokseen häiriten omalta osaltaan työhön keskittymistä.

Olen huomannut että muutkin kuin minä alkavat kaivata uudenlaista ympäristöä etätyöskentelyyn ainaisen kotitoimistossa istumisen sijaan. Se piristää kummasti. Etätyöbuumi onkin herättänyt tarpeen aivan uudenlaisille matkailupalveluille.

Siinä missä lomamatkalla itse kohde ja sen tarjoamat aktiviteetit ovat tärkeitä, on etätyöreissussa suurin merkitys itse majapaikalla ja sillä miten se taipuu etätyöntekijän tarpeisisin. Helppous, kodikkuus, hiljaisuus ja hyvin toimiva wifi ovat ykkösprioriteetteja.

Olen viettänyt aiemmin työlomaa hotellissa Helsingissä sekä kollegojen kanssa vanhassa huvilassa Lammilla. Nyt testiin pääsi Hiisi Hotel Lohja, jonne suuntasin ystäväni ja työkaverini kanssa painamaan etätöitä.


Paremmat puitteet etätyöskentelyyn

Etenkin väliaikaiseen ja satunnaiseen työskentelyyn tarkoitetun kotitoimiston työergonomia voi olla mitä sattuu ja työrauhakin kyseenalainen jos perheessä on useampi kotitoimistoa käyttävä. Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy jos töitä tekee jatkuvasti kotoa käsin ja seinät alkavat pikkuhiljaa kaatua päälle. Silloin on kiva painua hotelliin, jossa on otettu huomioon etätyöntekijän tarpeet.

Hotellihuoneen työpöytä ei ole enää pelkkä taso tavaroiden säilyttämiselle vaan sillä oikeasti työskennellään. Rauhallinen ja hiljainen ympäristö on tärkeä ihan uudesta syystä ja etätyöreissulla olevan tarpeet ovat muutenkin erilaiset kuin tavallisen turistin.

Etätyötä tekevä kaipaa helppoa lounasta mahdollisimman lähellä. Aamiaisnurkkaus jääkaappeineen ja kahvinkeittimineen tarjoaa nopean avun välipalanälkään ja ergonominen työpiste otetaan ilolla vastaan. Hyvin toimivan wifin tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Joku voi kaivata etätyöskentelemään luonnon rauhaan, toinen taas inspiroituu kaupungin sykkeestä ja kolmas haluaa jotain siltä väliltä. Itse pidän tärkeänä sitä, että etätyöpaikka on lähellä. En halua tuhrata arvokasta työaikaani monen tunnin matkustamiseen vaan olla nopeasti perillä. Arvostan myös etätyöpaikan läheltä löytyviä palveluja, kuten kahviloita, ravintoloita ja kauppaa, sekä mahdollisuutta happihyppelyyn, ulkoiluun ja treenihetkeen.

Sen kummempaa en tarvitse. Liian monipuolinen kohde voi viedä ajatukset pois töistä kun kiertely työpisteen lähiympäristössä kiinnostaa liikaa. Kaikella rakkaudella Lohja, mutta sinä kuulostit juuri siltä, ettet houkuttele liikaa muiden puuhien pariin. Et ainakaan marraskuisena maanantaina, jolloin saavuin luoksesi etätyölomalle.


Painu Hiiteen Lohjalle

Kun kotitoimisto alkaa tympiä ja työinspiraatio kadota kotitöiden alle, on parasta napata ystävä matkaan ja painua Hiiteen. Kätevintä on jos ystävä on samalla työkaveri niin keskinäiset palaveritkin hoituvat kätevästi reissun aikana, kuten meidän tapauksessamme. Vietimme Lohjan Hiisi Hotelissa aikaansaavan ja mukavan etätyövuorokauden eräänä marraskuisena päivänä.

Lohja on mukavan lähellä Helsingin seudulla asuvan näkökulmasta katsottuna. Järvenpäästä Lohjalle ajoi vain noin tunnin verran. Perillä meitä odotti business-huone sähköpöytineen ja kapselikahvinkeittimineen. Sisäänkirjautuminen ja kulku huoneeseen tapahtui näppärästi ja kontaktittomasti puhelimeen tulevan ovikoodin avulla.

Aulasta olisi löytynyt lisää mukavan näköistä työskentelytilaa jos huone olisi käynyt liian ahtaaksi tai jos toinen olisi kaivannut työrauhaa vaikkapa palaverin ajaksi. Neuvottelutilatkin ovat valmistumassa, joten täällä jos jossain on otettu hyvin huomioon etätyöntekijän tarpeet.

Vierailumme aikana Hiisi Hotelin tontut pystyttivät aulaan joulukuusen, jonka ympärille menimme tanssimaan taukojumpaksi hiisitanssia. Kyllä kuulkaa aukeaa hartiat hyvin kun vähän aikaa jammailee. Kokeile vaikka!


Kun työkoneet laitettiin illalla kiinni, suuntasimme iltapalalle viini- ja oluthuone Nordeniin. Ihastelimme Lohjan jouluvaloja, pelasimme lautapeliä ja otimme hiisisti.

Olin pitänyt aiemmin alkuillasta töiden lomassa pienen happihyppelytauon ja kiivennyt Neidonkeitaalle katselemaan järvimaisemia. Ystäväni taas suuntasi sillä aikaa koluamaan Lohjan kirpputoreja. Kerron Lohjasta vielä lisää myöhemmin omassa vinkkipostauksessaan. Se ei nimittäin olekaan ihan turha paikka, vaikka ulkoasultaan vähän väsynyt kieltämättä onkin.

Aamulla aloitin työt sängystä käsin. Pistimme kahvit tulille ja istuimme vierekkäisillä sängyillä tyynyt mukavasti selän takana töitä tehden. Ihmettelimme yön aikana satanutta ensilunta ja piipahdimme vielä kahvilaan pitämään keskinäistä työpalaveria ennen kotiinpaluuta.

Pidin kovasti Hiisi Hotel Lohjan kodinomaisuudesta. Huone oli viihtyisä ja pöydällä odottanut suklaalevy ihanan maukas yllätys kahvitauon varalle. Jos kaipaat enemmän työskentelytilaa on perhehuoneissa kätevä TableBed, joka palvelee päivällä tilavana pöytänä ja on muokattavissa käden käänteessä sängyksi kun uni alkaa painaa silmäluomia.

Astiahuolto ja pyykkitupa palvelevat etenkin pidemmällä reissulla olevia ja kaikki etätyöntekijän kaipaamat palvelut löytyvät läheltä. Hätätapauksissa Mehiläinen sijaitsee alakerrassa ja Poliisikin on ihan vieressä. Kyllä oli kuulkaa turvallinen olo olla etätyöskentelemässä Lohjan Hiisi Hotelissa.

Kannattiko?

Harrastan etätyömatkoja varmasti lisää jatkossakin. Sain taas niin paljon aikaiseksi ja ihan uudenlaista inspiraatiota työntekoon. Vaikka ensilumen kanssa yöllä taistellut lumiaura piti huolen siitä, etteivät yöunet olleet parhaat mahdolliset, olivat ajatukset tuulettuneet ja mieli jotenkin levännyt ja pirteä samaan aikaan kun palasin kotiin Lohjalta. Teki siis selvästi hyvää pieni työloma.

Lohjan varallekin on viritelty uusia suunnitelmia, joissa on vilahtanut etätöiden lisäksi ainakin nimet Mikko Utter ja Lohjan Rantajamit. Menneen ajan joulumarkkinatkin olisivat varmasti ihanat, mutta niihin emme taida enää tänä vuonna ennättää.

Katselin Hiisi Homes & Hotels -tarjontaa myös muulla kuin etätyösilmällä ja ainakin tämän reissun perusteella uskoisin että kodinomaiset majoitukset olisivat oikein toimivia myös perheen kanssa matkatessa.

Tämän jälkeen oikein toivon että joku käskee minun painua Hiiteen. Tottelen välittömästi!

2 kommenttia

    • Martina

      Kyllä se piristää. Täytyy sanoa että mullakin on ihan hyvät olosuhteet kotitoimistossa, mutta välillä sitä kaipaa silti vaihtelua ympäristöön. Etenkin kirjoitus- ja muut luovat työt sujuvat paremmin etätyölomalla ja maisemanvaihdos inspiroi usein myös jälkikäteen.