Keitot,  Reseptit,  Yleinen

Savuporo-pekonikeitto

Tadaa, tässä se nyt on, itsenäisyyspäivänä tehtailemani juustoinen savuporo-pekonikeitto, jonka reseptiä on ehditty jo kysellä. Minulle lankesi tosiaan alkuruokavastuu itsenäisyyspäivän illallista suunnitellessamme (tai voi olla että pyysin sen itselleni..) ja päätin tehdä jotakin hyvää suomalaista keittoa, jossa ei kaloreita säästeltäisi. Syntyi kolme Koskenlaskija-pakettia sekä kaksi pekonipakettia sisäänsä kätkenyt savuporokeitto, jonka kaverina tarjoiltiin valkosipulijuustolla päällystettyä ruisleipää.

Savuporo-pekonikeitto

– 2 pakettia pekonia
– 150 g savupororouhetta
– 1 l lihalientä
– 3 pakettia savuporo-Koskenlaskijaa
– persiljaa
(- suolaa ja pippuria)

– ruisleipää ja valkosipulijuustoa

Pilko toisen pekonipaketin sisältö pieneksi ja ruskista pekonit kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sitten savupororouhe ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja sulata sitten Koskenlaskija nokareina keittoon. Anna taas kiehahtaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, kuten suolaa ja pippuria. Jätä keitto pulputtamaan pienelle lämmölle siksi aikaa kun valmistat lisukkeet.

Ruskista toisen pekonipaketin sisältö pannulla ja lisää keittoannoksen päälle rapeita pekonisiivuja sekä pieneksi silputtua persiljaa. Lisukeleivät syntyvät levittämällä ruisleivän päälle valkosipulijuustoa ja lämmittämällä leivät sitten mikrossa tai uunissa niin että juusto sulaa hieman. Kas näin, annos on valmis herkuteltavaksi!

Kommentit pois päältä artikkelissa Savuporo-pekonikeitto