Keitot,  Reseptit,  Yleinen

Parhaat keitot

Kuuma keitto on ihanaa lohturuokaa talven kylmyydessä ja syksyn pimeydessä. Toisaalta maukas keitto on mukavan kepeä ruoka keskellä kesää ja kevätauringon ensisäteissä. Niinpä, ei ole hetkeä, johon keitto ei sopisi.

Keitot, risotot ja pastat ovat kotikeittiössäni eniten kokkaamiani ruokia. Risottokooste löytyy täältä ja pastaakin on Tasty Travelissimon reseptiarkistot täynnä. Keitoista voit inspiroitua seuraavan listan parissa, johon olen koonnut parhaat keittoreseptit.

Parhaat keitot


Suppilovahverokeitto konjakkikermalla ja yrttiöljyllä

Sienikeitosta tulee astetta parempaa kun sen tuunaa konjakkikermalla ja tryffelisellä yrttiöljyllä. Tämä herkku kelpaa paremmallekin illalliselle ja sieniksi voi valikoida muitakin kuin suppilovahveroita.

Indonesialainen keitto

Yksi Tasty Travelissimon varhaisimpien vuosien pidetyimmistä resepteistä on Indonesialainen keitto. Siinä maistuvat maapähkinävoi, inkivääri sekä muut ihanat maut, jotka kietoutuvat maukkaaksi kokonaisuudeksi.


Uuden-Englannin simpukkakeitto

Uuden-Englannin simpukkakeitto on kermaisen paksu, mutta silti merellisyydessään kepeä. Siinä maistuu simpukoiden lisäksi pekoni, valkoviini sekä valkosipuli ja sanoinko jo, että se on todella herkullista.


Kana-ananaskeitto

Kana-ananaskeitto on raikas ja maukas mausteinen aasialaistyylinen keitto, jonka salaisuus piilee tuoreessa ananaksessa. Älä siis kuikuile purkkiananaksen suuntaan vaan valitse tähän tuore yksilö.

Appelsiiniporkkanakeitto

Appelsiiniporkkanakeitto on kuin pieni aurinko keskellä kesää. Porkkanan ja appelsiinin liitto toimii täydellisen hyvin ja terveellinenkin keitto on, etenkin jos hieman pihistelee kerman kanssa tai käyttää kevytversiota.

Savuporo-pekonikeitto

Savuporo-pekonikeitto onkin sitten tuhdimpi kaveri, mutta ah, niin maukas! Paksu juustoinen keitto on omiaan antamaan energiapotkun reippaan ulkoilun jälkeen ja sitä tekee mieli ottaa aina vielä hieman lisää.

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro on italialaisten lasten suosikki. Väittäisin että se maistuu myös muiden maiden lapsille ja aikuisillekin. Kokeile vaikka!

Armenialainen aprikoosikeitto

Armenialainen aprikoosikeitto edustaa hieman eksoottisempaa makumaailmaa. Linsseistä, porkkanasta, sipulista ja mausteista sekoitettu keitto saa hauskan makean makuvivahteen kuivatuista aprikooseista.

Nachokeitto

Kovimmassa paukkupakkasessa otetaan järeät keinot esiin ja keitellään meksikolaista nachokeittoa. Mausteisesta keitosta saa juuri niin tulisen kuin haluaa ja keittolautasella hengailevat nachot lisäävät annoksen ruokaisuutta.

Valkosipulikeitto

Vaahtomainen valkosipulikeitto on hienostunut niin ulkonäöltään kuin makumaailmaltaankin. Paahdettu valkosipuli tuo lempeää potkua ja keiton päällä koristeena olevat rapeat sipsit rouskuvat suussa. Tätä kehtaa tarjoilla hienommillekin vieraille.

Cheddar-rieslingkeitto

Cheddar-rieslingkeitto on yksi kaikkien aikojen lemppareistani. Onhan siinä kahta lempiasiaani, juustoa ja rieslingiä. Toimii.


Maapähkinäkeitto

Maapähkinäkeiton ihana omintakeinen maku tulee pähkinän lisäksi inkivääristä, lehtikaalista ja korianterista. Täydellinen yhdistelmä, sanon minä.

Vichyssoise

Vichyssoise eli ranskalainen purjo-perunakeitto on yksinkertaisuudessaan täydellinen. Klassikko syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja sulaa suuhun.

Talvikeitto

Kutsun tätä mausteista bataatista, porkkanasta ja kookosmaidosta tehtyä keittoa talvikeitoksi, vaikka ihan yhtä hyvältä se maistuu syksyllä, kesällä ja keväälläkin. Tämä on keitto, jonka pariin palaan aina uudestaan.


Sienikeitto

Helppo Koskenlaskijaan tehty sienikeitto on vanhin bravuurini ja niin ihana, että teen sitä aina uudestaan ja uudestaan. Tähän käy hyvin kuivatut sienet ja salaisuus piilee tuoreessa vihreässä paprikassa, jota silputaan keiton lisukkeeksi sipulin kera.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *