Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Kesäkurpitsalisuke

Tässä vihreässä annoksessa maistuu kesä. Kesäkurpitsalisuke on tämän kesän ehdoton lisukelempparini ja sitä tulee tehtyä jos jonkinlaisen ruoan kaveriksi. Vihreä lisuke valmistuu nopeasti ja se on hyvää. Mietin hetken voiko näin yksinkertaista reseptiä julkaista blogissa, mutta kuten niin usein on todettu, yksinkertainen on parasta ja usein se resepti jonka julkaisua epäröin, onkin se kaikista suosituin.

Siispä tässä teille vähän vaihtelua kesäkokkailuun. Kesäkurpitsasta, valkosipulista ja kevätsipulista koottu lisuke on raikas lisä annokselle kuin annokselle ja voipa siitä tuunata kevyen lounassalaatinkin lisäämällä joukkoon fetaa tai vuohenjuustoa. Valkosipulin määrää voi säädellä oman maun mukaan, samoin maustehyllylle annan vapaat kädet. Minä tyrkkään tähän usein raikasta Lime & Mint -mausteseosta, mutta pelkkä suola ja pippurikin riittävät oikein hyvin.

Kesäkurpitsalisuke
4 lisukeannosta

– 1-2 kesäkurpitsaa (yksi iso tai kaksi pienemää)
– yksikyntinen valkosipuli
– kevätsipuli varsineen
– öljyä
– mausteita (meillä oli Lime&Mint -mausteseosta ja suolaa, mutta myös pelkkä suola ja pippuri riittävät)

Pilko kesäkurpitsa ja tyrkkää palat pannulle öljyyn paistumaan. Minä annan kesäkurpitsan alussa hieman ruskistua ja jätän lisukkeen sitten pienemmälle lämmölle kannen alle muhimaan.

Kun kesäkurpitsat ovat pehmenneet lisää pilkottu valkosipuli. Muhita kannen alla hetki ja mausta haluamillasi mausteilla.

Lisää kevätsipuli vasta ihan lopussa, sillä sitä ei ole tarkoitus kypsentää. Tarjoile kesäkurpitsalisuketta vaikkapa grillilihan kaverina.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kesäkurpitsalisuke