Kasvisruoat,  Keitot,  Yleinen

Bataatti-savujuustokeitto

Jos joku ei ole siitä vielä tietoinen, niin kerronpa jälleen kerran, että Pirkka- ja Yhteishyvä-lehtien reseptit kannattaa todellakin lukaista läpi. Niistä löytyy usein kelpo ruokaohjeita ja samat reseptit löytyvät myös netistä, mikäli lehdet on tullut heitettyä pois tai niitä ei ilmesty lainkaan omaan kotiin. Minä bongailen lehdistä usein helppoja, nopeita ja todella maukkaiksi osoittautuneita arkiruokia, joista tämä bataattisosekeitto on jälleen hyvä esimerkki.

2 annosta

– 400 g bataattisosetta
– 2 dl vettä
– 1 sipuli
– 1 valkosipulin kynsi tai valkosipulin ystäville kokonainen yksikyntinen valkosipuli
– öljyä
– 180 g savusulatejuustoa
– tuoretta basilikaa
– suolaa ja pippuria


Oho, siellähän on mukana myös pieni violetti valkosipulinkuoren pala. Miten se sinne eksyi?

Pilko sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää bataattisose sekä vesi kattilaan ja anna pulputtaa muutamia minuutteja keittoa välillä sekoitellen. Lisää sitten sulatejuusto ja kiehauta niin, että juusto sulaa kunnolla keiton sekaan. Mausta pilkotulla tuoreella basilikalla sekä suolalla ja pippurilla.

Voiko helpompaa ja nopeampaa olla? Ja silti lopputulos on maukas kuin italialainen jäätelö yöllisillä Rooman kaduilla nautittuna (ai miten niin joku on taas vähän Italia-tunnelmissa). Minä tein keittoa eräänä keskiviikkoiltana Italian kurssin jälkeen kun olin jo kovin väsynyt ja nälkäinen. Keitto valmistui kädenkäänteessä ja sopii todistetusti niihin hetkiin, kun hyvää ruokaa pitää saada nopeasti naaman eteen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Bataatti-savujuustokeitto