Järvenpää,  Kotimaa,  Tuusula,  Yleinen

Vuosi Järvenpäässä

Kaikilta matkoilta palataan joskus kotiin. Vaikka matkustaminen onkin aivan ihanaa, on kotiinpaluussa aina oma hohtonsa. Oman kodin tuoksu, tutut rutiinit ja oma sänky. Meidän kotimme on sijainnut nyt tasan vuoden Järvenpäässä. Se onkin ollut aikamoinen vuosi. Monelta matkalta on jo ehditty palata Järvenpään kotiin. Nyt onkin aika hehkuttaa hieman Järvenpäätä, sillä kyllä Keski-Uusimaassa vaan on sitä jotakin, vaikkei pääkaupunkiseudun tyttö vielä muutamia vuosia sitten olisikaan voinut uskoa rakentavansa pesäänsä näin kauas Helsingin keskustasta.

Vaikkei Järvenpää ehkä olekaan ykköslomakohde kotimaan matkaa suunnitellessa, niin kyllä meidän kotiseuduilla kannattaa ainakin ohi ajaessaan piipahtaa. On kesäinen musiikkitapahtuma Puistoblues, Jean Sibeliuksen kotitalo Ainola, luonnonsuojelualue Lemmenlaakso ja heppaihmisille paljon heppoja talleineen. Järveä, jonka päässä Järvenpää nimensä mukaisesti sijaitsee, kiertää kaunis Tuusulan Rantatie. Lähiseutujen, kuten Tuusulan ja Kellokosken tarjonnasta en edes aloita kertomaan (paitsi ehkä Krapihovin ja Kinuskillan verran) ja täytyyhän tässä nyt Keravakin mainita, eikä vähiten siellä vietettävien Valkosipulifestivaalien takia.

Järvenpäässä ja sen lähiseuduilla on siis ihmisen hyvä asua, mutta myös vierailla. Keräsin tähän muutaman Instagram-kuvan, jotka olemme julkaisseet viimeisen vuoden aikana uusilta kotikulmiltamme. Lisää on tulossa kunhan tutkimme lähiseutujamme taas vähän enemmän. Pysy menossa mukana seuraamalla Instagram-tiliämme täällä.


Kin Sushista saa Järvenpään parhaat sushit. Käy vetämässä maha täyteen buffetpöydässä..


..tai nappaa kasa sushia kotiin herkuteltavaksi. Kuvan sushit ovat synttäriherkkuni, siksi kyytipoikana on shampanjaa. Emme valitettavasti juo joka päivä shampanjaa ruokajuomana, vaikka mielelläni väittäisinkin niin.


Paras brunssi löytyy Kellokosken Kinuskillasta. Käy sulattelemassa brunssiherkkuja pienellä kävelyllä idyllisen ruukkialueen maisemissa ja ihmettele joenmutkassa kohoavaa Kellokosken sairaalaa.


Tuusulan Krapin tilalta löytyy ravintola Krapihovin herkkujen lisäksi vanhan ajan maalaismaisemaa ja kesäterassi. Muun muassa. Piipahda paikalle vaikkapa Tuusulanjärveä kiertäessäsi.


Järvenpäässä on paljon ihanaa maalaistunnelmaa punaisine latoineen. Lumiset koskemattomat pellot, pikkupakkanen ja kirkkaana loistava helmikuun aurinko. Jos tämän maiseman keskellä ei osaa nauttia talvesta niin ei sitten missään.


Helsinkiin verrattuna Järvenpää on siitä ihana, että ensilumi sataa sisämaahan aiemmin. Katsokaa nyt tätäkin winter wonderlandia. Vastaavasti aurinko alkaa keväällä lämmittää nopeammin kun kylmä meri pitää Helsingin vielä useamman asteen viileämpänä.


Ja luntahan talvella riittää. Kaupunkilaiset pysyvät hyvässä kunnossa kun lumitöitä saa tehdä parhaimmillaan joka aamu.


Ei Järvenpään kesäkään ole yhtään hullumpi.


Rauhallisia lenkkipolkuja riittää vaikka muille jakaa.


Siihen vaan kirmaamaan. Alasti.


Lenkkipolulta löytyy myös kavereita. Heppoja löytyy meidänkin tönön lähes välittömästä läheisyydestä niin monta, että sekosin jo ajat sitten laskuista. Kyllä lähtee laiskempanakin päivänä mielellään lenkille kun tietää, että matkalta löytyy näin söpöjä kirittäjiä.


Mitä sanoinkaan niistä lenkkimaisemista? Kyllä täällä sielu lepää. Pyörä tai jalat alle ja hiekkateille kipittelemään. Ei haittaa vaikka eksyy, kuten minulle tapahtui tätä kuvaa ottaessa.


Jos Järvenpään kesä on kaunis ja talvi luminen, niin osaa syksykin olla upea.


Jos idylliset maalaismaisemat ja luonnon rauha eivät kiinnosta, löytyy parhaat bileet Järvenpään Zapatasta. Nykyään olemme niin vanhoja, että vierailemme kuppilassa lähinnä vain silloin kun tekee mieli roskaruokaa, mutta taannoin matkasimme tanssimaan Zapatan pöydille kauempaakin, jopa Helsingistä asti.


Parasta Järvenpäässä on kuitenkin oma koti. Kahvitauko ja ihana viiniaiheinen laminaatti makuuhuoneessa..


..valmiiksi katettu pöytä kun kylään on tulossa iso kasa kavereita..


..kesäinen perjantai, oma piha ja kylmä olut..


..ensilumi ja kuumana höyryävä kaakao..


..sekä ihanat rentoutumishetket omassa poreammeessa. Kuvassa ensimmäistä kertaa rouvana, shampanjan ja mansikoiden kera, luonnollisesti.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

0 kommenttia

 • Jenni / Globe Called Home

  Mä kävin Järvenpäässä ensimmäistä kertaa vuosiin sattumalta joulun välipäivinä, kun käytiin moikkaamassa kavereita yksi ilta. Heillä oli ollut vatsatautia kotona, joten ei viititty sinne mennä ja sen sijaan treffattiin Kulmakonditoriassa ja käveltiin vähän ympäri keskustaa. Myönnän, että olin positiivisesti yllättynyt, kun mun mielikuvissa Järvenpää on aiemmin ollut lähinnä ankea asema, kaksi kauppaa ja R-Kioski. Mistä lie mielikuvani saanut… 🙂

  • Martina

   Juu ei minunkaan mielikuvani Järvenpäästä ole olleet kovin ruusuiset, vaikka olenkin vieraillut kaupungissa sukulaisten ja kavereiden luona jo pienenä. Olen aina ajatellut että Järvenpää on tosi kaukana eikä siellä ole mitään muuta kuin juna-asema ja ankeaa asutusta. Kuinka väärässä olinkaan! Onneksi tutustuimme ennakkoluuloista huolimatta Järvenpäähän paremmin ja löysimme kaupungista kivan tontin, johon rakentaa talo. Veikkaan että viivymme täällä aika pitkään, vaikka ajoittain ikävöinkin Helsinkiä. Onneksi käyn töissä Helsingissä, eikä matka pääkaupunkiin kestä junallakaan kuin puoli tuntia. 🙂

 • Rouva Sana

  Ei se meikeläisenkään keskiuusmaalaisuus ja järvenpääläisyys mitenkään suunniteltu juttu ollut, mutta niin olen asunut seudulla jo kohta 20 vuotta. Järvenpäässäkin näillä näppäimillä 12 vuotta. Veikkaan, että meidän kaltaisiamme junan tuomia on seutukunta pullollaan, Järvenpäässä nyt varsinkin.

  Ja hei aluehan on oikeasti niin kaunis ja (kulttuuri)historiallisesti kiinnostava, että siitä riittää, ei yhden vain yhdeksi postaukseksi vaan kokonaiseksi blogiksi asti. Trust me, tiedän, mistä puhun ;).

  • Martina

   Juna oli kieltämättä yksi suurimmista syistä miksi mekin aloimme katsella tonttia Järvenpäästä. Vaikka kuljemme pääosin autolla, on silti hyvä että junallakin pääsee tarvittaessa. Ja jep, olet oikeassa, Järvenpäästä ja sen lähiseuduista riittää kirjoitettavaa. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi Järvenpää-aiheiseksi postauksekseni. Lisää on tulossa. 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Kiva Järvenpää -promo 🙂 Eipähän ole sillä suunnalla tullut oikein liikuttua, mitä nyt vuosikymmeniä sitten kun työpaikoilla enemmän harrastettiin kokoontumisia milloin missäkin konferenssikeskuksessa, taisi niistä joku olla tuollakin päin. Mutta niinhän se on, useimmilla meistä, että vaikka matkat ovatkin tosi kivoja, niin kiva se on kotiinkin palata, matkalta tai työpäivän päätteeksi!

  • Martina

   Hei hyvä tietää! Mä en tosin ole kauheasti uimahalli-ihminen, mutta ei sitä tiedä jos vaikka innostuisinkin pulikoimaan jos kerran lähistöllä on hyvä halli. 🙂

 • Hanne

  Hih, no en ole minäkään uimahalli-ihminen (mielummin valkoinen hiekkaranta) mutta mitäpä ei lasten hyväksi tekisi:).
  Tulee kohta sullekin tutuksi:)

 • Minka

  Mukava lukea postauksia ja katsella kuvia omilta kotikonnuilta. Olen itse kotoisin Järvenpäästä ja muutimme tänne pienen tauon jälkeen miehen kanssa takaisin pari vuotta sitten. Täällä on tullut vietettyä koko lapsuus ja nuoruus ja nyt oli ihana asettua tuttuun kaupunkiin oman kodin oston myötä 🙂

  Muistelisin, että teillekin on vauva tulossa joten ehkäpä törmäämme joskus vaunujen kanssa jossakin päin järvenpäätä 😉

  • Martina

   Kiva kuulla että Järvenpää-postaukset on mieluisia. 🙂 Tämä on kyllä kiva kotikaupunki, vaikken olekaan ehtinyt asua täällä kuin kohta puolitoista vuotta. Ja kyllä, vauva on tulossa, oikeastaan melkein minä päivänä tahansa, mutta toivottavasti vasta kesäkuun lopulla. Olisipa mukava törmätä joku kerta jossain päin Järvenpäätä! Tule nykäisemään hihasta jos näet minut tai meidät jossain. 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *