Järvenpää,  Kotimaa

Järvenpään tulisimmat wingsit

Järvenpään Kulmakonditoria on edustanut minulle kivaa kahvilaa, josta saa jättimäisiä korvapuusteja. Vasta viime aikoina meille on selvinnyt, että kahvila on paljon enemmänkin. Listalla on nimittäin paljon muutakin kuin vain pelkkiä kahvilatuotteita. On salaatteja, pastoja, uuniperunoita, burgereita, lämpimiä leipiä ja jotain myös tulisten makujen ystäville.

Haimme eräänä kesälomapäivänä Kulmakonditoriosta pullaa kotiin kahvin kaveriksi ja samalla katseemme osui mainokseen, jossa kerrottiin todella tulisista wingseistä. Henkka epäili siipien tulisuutta, sillä usein tulenlieskoilla mainostetut ruoat eivät ole kuitenkaan juuri yhtään tulisia ainakaan chiliekspertti-Henkan mielestä. Päätimme, että testaamme (lue: Henkka testaa) jonakin päivänä ovatko Kulmakonditorian wingsit mistään kotoisin.

Ei mennyt kuin päivä kun olimme taas Kulmakonditoriossa. Henkka tilasi “Tuskaiset siivet” -nimisen annoksen ja jo tilausvaiheessa tarjoilija varoitteli, että ne on sitten oikeasti tosi tuliset. Ei se mitään. Niin pitääkin. En epäillyt yhtään, etteikö Henkka selviäisi tuskaisen tulisista siivistä, sillä hän on kovin tottunut chilinsyöjä.

Kun siivet tulivat pöytään maistoin pisaran niiden kastiketta ja suuni oli aivan tulessa. Henkkakin totesi kastiketta maistettuaan, että nämä taitaa todella olla oikeasti tulisia. Sitten hän alkoi työntää wingsejä suuhunsa eikä aikaakaan kun miehen silmät ja koko naama olivat aivan punaiset, silmistä valui vesi ja taisi meitä molempia vähän naurattaakin. Minua ainakin.

Vaan kyllä Henkka söi reippaasti koko annoksen. Kaikella rakkaudella, hän on vähän hullu, mitä tulee tuliseen ruokaan. Mies nauttii siitä kun chili saa koko suun palamaan ja naaman hikoilemaan päänahkaa myöten. Nyt hän sai mitä tilasi. Ja tulee kuulemma syömään tuskaiset siivet vielä uudestaankin.

Tarjoilijat vaihtoivat keskenään hymyilevät katseet kun punasilmäinen Henkka meni siipiannoksen jälkeen vessaan pesemään kätensä kunnolla. Pieni parannusehdotus meillä olisikin muuten täydellisen hullun tuliseen annokseen: Mukaan voisi antaa käsipyyhkeitä. On kurjaa jos chiliä jää sormiin ja niillä tökkää vahingossa silmään tai muualle, vaikka vessassa käydessään (auts, en halua edes ajatella jälkimmäisen aiheuttamaa tuskaa!).

Kulmakonditorian Tuskaiset siivet – Todellakin nimensä veroiset! Uskaltaisitko sinä maistaa?

Minä tyydyin suosiolla miedompaan vaihtoehtoon.

Kommentit pois päältä artikkelissa Järvenpään tulisimmat wingsit