Jälkiruoat,  Joulu,  Makeat herkut,  Yleinen

Mitä jälkiruokaa joulupöytään?

Monessa perheessä päänvaivaa tuntuu aiheuttavan joulun jälkiruoka. Jouluaterialla noudatetaan perinteitä ja suolaiseen pöytään on helppo kattaa vuodesta toiseen ne samat hyväksi havaitut perinneherkut. Notkuvan jouluruokapöydän jälkeen kaivataan kuitenkin usein vielä jotakin makeaa kahvin kanssa, mutta mitä ihmettä sitä tekisi?

Jotain helppoa mielellään, sillä jouluaterian järjestämisessä on jo ihan tarpeeksi kova homma. Ja jotain sellaista mikä maistuu kaikille, mutta mitä se voisi olla? Joulustressin keskellä pää lyö helposti tyhjää, mutta ei hätää! Tässä muutama oma lempparini, kenties näiden joukosta löytyy makea päätös teidänkin jouluaterialle:

Piparijuustokakku

Joulun ehdoton suosikki on uunissa paistettu piparinen juustokakku. Perheen pienimmät voivat taiteilla kakun päälle piparkakkukoristeita niin että äidille ja isille jää enemmän aikaa kinkun paistamiseen.

Key Lime Pie

Kevyempää jälkiruokaa kaipaaville maistuu Key Lime Pie tai samaisen piirakan sitruunainen versio, joka tehdään yksinkertaisesti vaihtamalla reseptissä oleva lime sitruunaan.

Mutakakku

Piparimutakakku

Suklaan ystävät pyöräyttävät joulupöytään maukkaan mutakakun tai piparisen version siitä. Kaveriksi vielä kevyttä mango-mascarponevaahtoa niin makunautinto on täydellinen.

Viskivaahto

Aikuiseen makuun sopii kuohkea viskivaahto, jota on helppo lusikoida ähkyiseenkin mahaan. Lapsille maistuu sama suklainen vaahto ilman viskitujausta.

Eikö tästä löytynyt suosikkia? Kurkista blogin arkistoista vaikkapa Kakkuja niin saat näytöllesi lisää vaihtoehtoja.

Kas näin, joulu on pelastettu!

Kommentit pois päältä artikkelissa Mitä jälkiruokaa joulupöytään?