Helsinki,  Kotimaa,  Ravintolat,  Yleinen

Fazer 8th floor Á La Carte sunnuntaibrunssi, Helsinki Stockmann

Kävimme ennen häitä pari kertaa yksityistanssitunnilla tutustumassa valssin saloihin. Ensimmäinen tunti iloisen Elinan opeissa oli eräänä sunnuntaiaamupäivänä ja päätimme palkita itsemme moisen urheilusuorituksen jälkeen ihanalla brunssilla. Tanssiminen on rankkaa puuhaa.

Olimme tutustuneet jo valmiiksi hieman Helsingin senhetkiseen brunssitarjontaan ja mielenkiintoisimmalta meidän molempien mielestä kuulosti Stockmannin yläkerrassa olevan Fazer À La Carten sunnuntaibrunssi. Suuntasimme siis sinne.

Yläkerrassa meitä odotti rauhallinen ja ajatuksella sisustettu tila, jonka tuoleja Henkka tosin moitti epämukaviksi. Itsehän istuin sohvalla, mutta kyllä ne muovituolit kieltämättä näyttivät minunkin silmääni hieman ikäviltä. Tuoleista huolimatta muu sisustus oli ilo silmälle ja tunnelma sopivan rauhaisa sunnuntaipäivään.

Tarjoilija sai helposti ylipuhuttua meidät maistamaan lasilliset proseccoa ja sitten suuntasimme alkupalapöydän ääreen. Alkuruokatarjonta oli ilahduttavan terveellisen näköistä, olimmehan tuolloin häädieetillä (joka saattoi tosin unohtua sen proseccon ja suklaakonvehtien kohdalla).

Otin lautaselleni ison kasan salaattia, leikkeleitä ja lohta, jotka kaikki maistuivat hyvältä. Leipäosaston jätin väliin, vaikka tarjolla olikin ihanan näköisiä croissantteja ja muita leipiä levitteineen. Suolaista piirasta sentään maistoin pienen palan ja se oli todella maukasta. Ehkä koko alkupalapöydän paras herkku.

Pääruoat tarjoillaan tällä brunssilla pöytään ja me maistoimme sekä lohta että porsaankylkeä. Molemmat olivat hyviä, ehkä hieman mauttomia (lisää suolaa etenkin kalaan, kiitos), mutta ihan perushyvää kuitenkin. Annoskoko oli sopivan pieni, sillä usein brunssilla tuntuu, että pääruoka on aivan liian valtavan kokoinen alkupalabuffetin jälkeen nautittavaksi. Nämä annokset söi kuitenkin helposti kokonaan, ja vaikka joku voisi moittia annosta liian pieneksi, pidin minä annoskokoa juuri sopivana.

Odotukset jälkiruokapöytää kohtaan olivat korkealla, oltiinhan Fazerin brunssilla. Olin napannut jo ohikulkiessani pari Geisha-konvehtia suuhuni ja olisin ollut tyytyväinen pelkästään Fazerin maukkaisiin suklaisiin. Tarjolla oli kuitenkin myös muuta makeaa, joita maistelimme dieetistä huolimatta hieman, ja mielestäni tämä olikin keskitasoa parempi jälkkäripöytä.

Plussaa annan myös jälkiruokapöydän kattavasta hedelmätarjonnasta. Makeiden herkkujen ja hedelmien lisäksi myös jogurtti oli katettu jälkiruokapöytään, mikä oli minusta hieman outoa, mutta toisaalta siitähän saa oikein kivan terveellisemmän jälkkärin kun lappaa lautaselle jogurttia, hedelmiä ja muita härpäkkeitä. Ja ehkä pari suklaakonvehtia..

Brunssi oli oikein maittava ja mukava, vaikka meinasinkin nukahtaa kahvista huolimatta pöytään. Päivä oli heti aamusta alkaen kummallisen raskas sunnuntaiksi, enkä ollut todellakaan ihan parhaimmillani. Väsytti ja v..tutti vuorotellen, mikä on lopulta aika harvinainen mielentila minulle. Ainakin tuo jälkimmäinen siis.

Mutta ei ole sellaista pahaa mieltä, jota lasi proseccoa ja pari(kymmentä) suklaakonvehtia ei parantaisi! Lopulta hihitin vedet silmissä pöydässä sokerihumalan kourissa, joten hyvinhän siinä lopulta kävi. Kiitos skumpan ja suklaan ja ehkä myös Henkan ja täyden vatsan. Brunssi tuli siis erittäin hyvään saumaan. Kiristyneet hermot hölläsivät hieman otettaan ja ravintolasta asteli ulos astetta rennompi bridezilla tuleva morsian.

Suosittelemme Fazerin brunssia niin myötä- kuin vastamäessä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Fazer 8th floor Á La Carte sunnuntaibrunssi, Helsinki Stockmann