Helsinki,  Hotellit,  Kotimaa,  Yleinen

Kohti Valoa keskellä synkkää syksyä

Edinburgh, San Sebastian, Rooma.. Moni Euroopan kohde on välähdellyt tyttöjen reissuja koskevissa haaveissamme ja keskusteluissamme. Kuten hyvin tiedämme, on matkustaminen tällä hetkellä kuitenkin hitusen hankalaa koronan takia. Euroopan kohteet saavat siis odottaa vielä hetken, mutta onneksi matkustamista ei tarvitse lopettaa kokonaan.

Meillä on täällä Suomessa niin upeita kohteita, että niiden koluamiseen menee useampikin syksy, talvi, kevät ja kesä. On upeaa luontoa pohjoisessa, vaikuttavia merimaisemia rannikolla, ihania kaupunkeja, pieniä kyliä, kartanoita, linnoja, kylpylöitä. Ja sitten meillä on Ruskeasuo.

Me lähdettiin sinne.

Ruskeasuo ei ehkä kuulosta maailman mahtavimmalta matkakohteelta, mutta se tarjosi upeat puitteet tyttöjen lokakuiselle irtiotolle. Ruskeasuolla sijaitsee nimittäin uusi aivan ihana hotelli Valo, joka on panostanut hotellipalvelujen lisäksi viihtyisiin ja toimiviin työskentelytiloihin, hemmotteluun ja ruokaan.

Rakennuksen katolla sijaitsevalla wellness-osastolla sijaitsevat muun muassa hirsisaunat ja ulkoaltaat. Nälän voi sammuttaa mainiossa Bistro ELO:ssa ja janon Bar SUO:ssa. Valo tarjoaa tyylikästä ja viihtyisää tunnelmaa monenlaiseen viipymiseen.

Me suuntasimme Valoon ystäväni kanssa eräänä perjantaina työpäivän päätteeksi. Jälkiviisaina totesimme, että olisimme voineet suunnata paikalle jo aamulla työskentelemään valoisasta aulasta löytyviin viihtyisiin työtiloihin. Neukkaria tai muita spessumpia työtiloja emme olisi tällä kertaa tarvinneet, mutta niitäkin Valosta löytyy.

Hotellihuoneetkin muuntautuvat työhuoneeksi jos kaipaa enemmän työrauhaa ja seiniä ympärilleen. Sänky nostetaan päiväksi seinälle ja tilalle tulee työpöytä. Olisimme voineet siis aivan hyvin viettää jo työpäivän Valossa sen sijaan että istuimme kotitoimistoissamme malttamattomina odottamassa lähtöä. Ensi kerralla sitten viisaampina vietämme myös työpäivän Valossa.

Nyt siirryimme suoraan työpäivän jälkeiseen rentoutumiseen suuntaamalla wellness-osastolle heti kun se aukesi klo 16.00. Ei sekään huono suunnitelma ollut. Paikalla ei ollut ketään muita, joten saimme koko upean ylimmässä kerroksessa ja osittain katolla sijaitsevan wellness-osaston itsellemme.

Nappasimme baarista juomat, testasimme ulkona sijaitsevan paljun sekä kylmäaltaan ja lämmittelimme hirsisaunassa, joita löytyy katolta kaksin kappalein. Ai että. Kyllä kelpasi.

Wellness-osastolta aukeavat maisemat Helsingin kattojen ylle ja paikka onkin yksi pääkaupunkimme parhaista auringonlaskujen ihailuun. Meille osui sateinen ja harmaa päivä, joten auringonlaskun sävyt jäivät tällä kertaa näkemättä. Mieluusti niitä maisemia katseli hieman värittömämpinäkin.

Muuten vietimme aikaa enimmäkseen Comfort-luokan huoneessamme, jossa mahtui hyvin pelaamaan erilaisia lautapelejä sohvaryhmän ääressä. Huoneet ovat siistejä, tyylikkäitä ja viihtyisiä. Niiden tila on hyödynnetty nerokkain ratkaisuin. Kylpyhuone on pieni, mikä vapauttaa huoneen puolelle enemmän tilaa. Sänky sijaitsi hauskasti ikkunan ääressä, josta näki sekä aulaan että ulos.

Illallisen nautimme Bar SUO:n puolella, sillä Bistro ELO:ssa oli vierailumme aikana yksityistilaisuus. Baarista sai tuolloin ravintolan koko menun ja testaamamme siikatartar, flank steak sekä creme brulee olivat kaikki oikein maukkaita ja toimivia annoksia.

Viinejä saimme hieman odotella ja muutenkin jäi tunne, että ilta oli henkilökunnalle kiireinen melko mittavan oloisen yksityistilaisuuden ja poikkeuksellisesti baarissa tapahtuvan ravintolatarjoilun takia. Hyvä maku jäi silti sekä ruoasta että palvelusta. Hymy ja ystävällisyys saivat pienet kompuroinnit unohtumaan.

Saimme nauttia ruokailun ohessa livemusiikista sekä musabingosta, joista ainakin jälkimmäinen taisi liittyä yksityistilaisuuteen, jonka väki vyöryi baarin puolelle visailemaan ruokailunsa jälkeen. Me emme ihan saaneet bingoa, mutta pelaaminen oli tosi hauskaa. Se oli koko iltamme teema, sillä lautapelit jatkuivat huoneessamme pikkutunneille asti.

Sänky oli oikein mukava, mutta minä jäin kaipaamaan hieman paksumpaa tyynyä. Olen tottunut nukkumaan jättityyny jättimäisen pääni alla ja nyt heräsin muutaman kerran puutunut käsi tyynyn alla, kun yritin korottaa vaistomaisesti pääni alustaa. Muuten uni maittoi niin hyvin kuin se vieraassa paikassa ensimmäisenä yönä maittaa.

Tyttöjen reissu sai vielä herkullisen päätöksen aamiaisella, joka on kehunsa ansainnut. Itse valitsin lautaselleni enimmäkseen juustoja, joita oli tarjolla montaa sorttia. Kerrankos sitä kokoaa itselleen juustotarjottimen aamiaiseksi. Myös muita aamiaisherkkuja oli kattavasti tarjolla ja löysimme itsellemme viihtyisän sopen baarin perältä. Siellä ei tarvinnut jännittää turvavälien toteutumista.

Valo oli erittäin virkistävä uusi tuttavuus, jonne aloin kaivata heti uudestaan. Tällä kertaa suuntaisin paikalle aikaisemmin läppärin kera tekemään töitä. Töiden jälkeen saattaisin käydä vielä salilla tai lenkillä ennen wellness-osastolla rentoutumista. Ilta huipentuisi illalliseen Bistro ELO:ssa ja saattaisinpa käydä nauttimassa Bar SUO:ssa maittavan cocktailinkin. Rhubarb Sour osoittautui ainakin erittäin hyväksi. Kannatti kuunnella tarjoilijan suositusta.

Miltä kuulostaisi suunnata Valoon syksyn ja talven pimeydessä? Vai oletko kenties käynyt siellä jo? Mitä pidit?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *