Grilliruoat,  Liharuoat,  Reseptit,  Yleinen

Ribsit satay

Kävimme eräänä kauniina alkukesän torstaina tutustumassa Yumen uusittuun ruokalistaan. Tarjolla oli pieniä maistiaisia, jotka olivat kaikki oikein mainioita, mutta ehdottomaksi ykköseksi nousivat jumalaiset ribsit, joita kauhoimme lopulta naamariimme lähes ähkyyn asti. Emme todellakaan pistäneet pahaksi pöytäämme tilaisuuden loppupuolella kannettua ribs-lautasta, emmekä toistakaan samanlaista. Tai no, minä en jaksanut syödä enää toiselta lautaselta, mutta Henkka ja Jerry tuhosivat urheasti loputkin ribsit.

Taivaalliset ribsit jäivät kummittelemaan mieleemme niin pahasti, että päätimme yrittää tehdä itsekin jotain vastaavaa heti seuraavana lauantaina, kun kokoonnuimme appivanhempieni luokse grillaamaan. Henkka toimi ribs-vastaavana ja taikoi meille upeita Yumenkin ribseille vertoja vetäviä herkkupaloja satay-kastikkeessa. Varoitus: Näihin jää koukkuun!

Ribsit satay

– 2kg ribsejä
– 1 yksikyntinen valkosipuli
– tuoretta inkivääriä
– tuoretta korianteria
– valkopippuria
– 6 tähtianista
– 2dl sokeria
– 2dl valkoviiniä
– 4dl soijakastiketta
– 0,5dl osterikastiketta
– 1dl maapähkinöitä
– seesaminsiemeniä
– 1 punainen chili
– 2rkl srirachaa

Raasta inkivääri, pilko valkosipuli ja erottele korianterista varret ja lehdet erikseen. Laita kattilaan korianterin varret, raastettu inkivääri (sellainen pienehkö keko), valkosipuli, valkopippuria, tähtianikset, sokeri, valkoviini, soijakastike, osterikastike ja sriracha. Eli aika paljon asioita.

Laita sitten myös ribsit kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että ribsit jäävät veden alle. Peitä kannella ja kiehuttele noin tunti tai kunnes liha kypsyy ja alkaa irrota luista.

Nosta ribsit uunipellille ja siivilöi liemi. Kiehuttele sitten lientä reippaalla lämmöllä niin kauan, että se keittyy kasaan ja muuttuu paksummaksi. Leikkaa odotellessasi ribsit luiden välistä paloiksi.

Sivele kokoonkeitetty liemi ribsien pintaan ja paista ribsejä uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa ribsit myös grillissä. Viimeistele valmiit ribsit paahdetuilla maapähkinöillä, seesaminsiemenillä, korianterin lehdillä ja ohueksi viipaloidulla punaisella chilillä. Meillä ei ollut tällä kertaa chiliä, mutta se tuo kivaa potkua ja väriä annokseen, joten lisääthän punaisen ystävän ostoslistalle.

Kommentit pois päältä artikkelissa Ribsit satay