Grilliruoat,  Liharuoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Porsaankylkeä grillissä

Henkka on meistä kahdesta ehdottomasti Keltaisen keittiön grillimestari. Kun meiltä tiedusteltiin haluaisimmeko ottaa osaa kilpailuun, jossa tulisi loihtia Suomen Kotitilan luomuporsaasta grilliherkkuja, heitin pallon oitis Henkalle. Henkka innostui grilliporsaskisasta ja niin ilmoitin meidät mukaan kilpailuun ja tilasin kilpailulihat kotiin Suomen Kotitilan nettisivuilta.

Homma kävi erittäin näppärästi ja sovittuun aikaan pihaan kurvasi auto mukanaan vakuumipakattua possua noin 700 gramman – 1 kilon pakkauksissa. Työnsimme osan suoraan pakastimeen ja luuton porsaankylki jäi jääkaappiin odottamaan grillaushetkeä.

Suomen Kotitila kuljettaa lähi- ja luomulihaa suoraan tilalta kotiovelle asti. Lihan kotitila on aina täsmällisesti ostajan tiedossa ja lihat vaikuttivat ainakin tämän kokeilun perusteella laadukkailta. Possun lisäksi verkkokaupasta saa pihvikarjaa, kanaa, karitsaa, riistaa ja luomumunia.

Henkka loihti porsaankyljestä maukkaan aterian, johon hän yhdisteli hauskoja spiraaliperunoita, grillimausteita ja lisukkeeksi lautasen reunalle laitettiin coleslawta sekä valkosipulimajoneesia. Liha sai muhia grillissä monta tuntia ja lopputulos oli oikein mehevä ja maukas. Kokeile vaikka itse.

Porsaankylkeä grillissä

– n. 1 kg porsaan luutonta kylkeä
– grillimausteseosta, esim. Poppamiehen Burger & Ribs -mausteseos
(- BBQ-kastiketta)

– coleslawta lisukkeeksi

Leikkaa lihan rasvapuolelle ristikkäisviiltoja lihaan asti. Öljyä liha ja hiero päälle haluamasi mausteet. Me käytimme poppamiehen Burger & Ribs mausteseosta, mutta tähän voi käyttää mausteita ihan oman maun mukaan. Mausteita saa olla reilusti. Anna maustua jääkaapissa tarpeeksi kauan. Mieluiten vaikka yön yli.

Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Kuumenna grilli tarpeeksi lämpöiseksi ja paista lihasta pinnat kiinni esimerkiksi grillin parillalla jos sellainen löytyy.

Ota kaksi isoa palaa foliota ja kääri liha tiiviisti folioon rasvapuoli alaspäin. Laita grilliä pienemmälle ja nosta liha takaisin grilliin ylähyllylle. Meillä grillin lämpötila oli hiukan päälle sata astetta. Paista lihaa kunnes sisälämpötila on noin 90 astetta. Meillä tähän meni noin 3 tuntia.

Poista liha foliosta ja anna lihalle lopullinen grillattu pinta hiukan kovemmalla lämmöllä. Sivelimme itse vielä hiukan BBQ soossia lihan päälle. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja tarjoile esimerkiksi coleslawn kanssa

Spiraaliperunat

– kiinteitä perunoita
– öljyä
– grillimausteseosta tai muita mausteita oman maun mukaan

– valkosipulimajoneesia lisukkeeksi

Pese ja kuori perunat. Työnnä perunan läpi varrastikku. Leikkaa peruna spiraalin muotoiseksi varrastikun vartta vasten. Muista että harjoitus tekee mestarin. Venytä perunaa varovasti pituussuunnassa jotta saat kauniin spiraalin. Toista tämä kaikille potuille.

Öljyä ja mausta perunat. Paista grillissä miedolla lämmöllä kunnes potut ovat kypsiä. Vedä tikku pois ennen tarjoilua. Perunoiden kaveriksi sopii hyvin esimerkiksi valkosipulimajoneesi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Porsaankylkeä grillissä