Grilliruoat,  Kasvisruoat,  Lisukkeet,  Reseptit,  Yleinen

Grillatut ruusukaalivartaat

Grillireseptiä vailla? Lihaa kyllä on, mutta entäs ne lisukkeet? Tässä olisi aivan ihana grillattujen ruusukaalivartaiden resepti, joka on Jotain maukasta -blogin Marin käsialaa. Touhukas Mari julkaisi keväällä jo toisen keittokirjansa, joka odottaa edeltäjänsä lailla kirjahyllyssämme taas yhtä hetkeä, kun mielessä pyörii kysymys ”Mitä tänään syötäisiin?”.

Ruusukaalivartaiden resepti on Marin ensimmäisestä kirjasta. Me teimme omamme pakasteruusukaaleista, ja vaikka lopputulos olikin todella mainio, suosittelen etsimään tätä varten ihan tuoretta ruusukaalia kaupan hevi-osastolta. Lopputulos on varmasti vieläkin maukkaampi. Sen pidemmittä puheitta, nyt grillataan kaalia!

Ruusukaalivartaat grillissä

– 400 g ruusukaaleja
– 2 rkl (rakeista) sinappia
– 1 rkl hunajaa
– 3 rkl oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria

Poista ruusukaaleista päällimmäiset lehdet ja leikkaa kova kanta pois. Keitä niitä sitten suolatussa vedessä pari minuuttia. Huuhtele ruusukaalit kylmällä vedellä ja kuivaa.

Tee sitten marinadi sekoittamalla sinappi, hunaja ja öljy keskenään. Mausta marinadi suolalla ja pippurilla ja sekoita ruusukaalit marinadiin. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan.

Tyrkkää ruusukaalit vartaisiin ja grillaa ne molemmilta puolilta melko nopeasti niin, että kaalit ruskettuvat kauniisti. Minun kaalini saavat jopa hieman kärtsähtää, sillä pidän kaikesta sopivasti palaneesta. Nautiskele muun grilliruoan kaverina tai miksei ihan sellaisenaankin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Grillatut ruusukaalivartaat