Yleinen

Vuoden 2019 luetuimmat

Perinteiden mukaisesti kirjasin taas ylös vuoden luetuimmat jutut vanhimpia klassikkoja lukuun ottamatta. Paljastan postauksen lopussa myös vuoden flopit, eli jutut jotka eivät kiinnostaneet ketään. Tällä kertaa kerron myös vuoden aikana kertyneiden lukemiskertojen määrän per postaus, mikäli numeroiden vakoilu kiinnostaa.

Kaikkien aikojen kestosuosikki, jota en postauksen vanhuuden vuoksi ottanut mukaan listalle, on kerännyt kuluneen vuoden aikana käsittämättömät 31 000 lukukertaa. On siinä risottoa kerrakseen.

Luetuimmat postaukset:

1. Rooman Top 10 nähtävyydet (14 000 lukukertaa)

Mietin pitkään kirjoitanko tätä postausta lainkaan, sillä ajattelen usein, että pitäisi antaa aina jokin uusi näkokulma tuttuun aiheeseen. Netti on täynnä Rooman nähtävyyksiä, mutta näköjään tämä meidän listauksemme nousee Googlessa sen verran korkealle, että sille kertyy paljon lukukertoja. Mitä tästä opin: Älä ajattele aina liian monimutkaisesti vaan peruspostauksetkin voivat toimia yllättävän hyvin.

2. Parhaat risotot – 8 herkullista reseptiä (13 000 lukukertaa)

Reseptien koostepostaukset keräävät aina paljon lukijoita ja ilahduin siitä, että risottokooste on ollut näin tykätty. Risotot ovat lähellä sydäntäni. Rakastan niiden kiireetöntä keittelyä.

3. Auschwitz-Birkenau (12 000 lukukertaa)

Kestosuosikki, jonka kirjoittaminen ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen rankasta aiheesta huolimatta.

4. Ruokamatkalla Krakovassa (9 500 lukukertaa)

Ruokamatkapostaukset ovat sitä kaikkein ominta Tasty Travelissimoa. Siksi olen erityisen ilahtunut siitä, että Krakovan ruokapostaus on vuodesta toiseen luetuimpien listalla. On kiva huomata myös, että Krakova on matkakohteena yhä nousussa.

5. Thaimaalainen kanakeitto (8 500 lukukertaa)

Luottoreseptini maukkaan tulinen thaimaalainen kanakeitto on ansainnut paikkansa luetuimpien listalla. Jos et ole jo testannnut tätä, niin pistä ihmeessä resepti korvan taakse ja kokkaa lämmittävä keitto jonkun kylmän talvipäivän lämmikkeeksi.

6. New York Cheesecake (7 500 lukukertaa)

Klassikot jyrää reseptipuolellakin. New York Cheesecake sopii vaikkapa aiemmin mainitun thaimaalaisen kanakeiton jälkiruoaksi.

7. Cinque Terren matkaopas (7 100 lukukertaa)

No jopas saatiinkin odottaa matkaoppaita listalle. Olisin odottanut oppaiden olevan luetumpia, mutta on tämäkin toki varsin mainio sijoitus. Se ei tullut yllätyksenä, että Cinue Terre on oppaiden ykkönen.

8. Ruokamatkalla Saksassa – Maista ainakin näitä (6 000 lukukertaa)

Jes, toinenkin ruokamatkapostaus kärkikymmenikössä! Näitä täytyy selvästi tehtailla jatkossakin.

9. Helppo uunipasta italialaisittain (5 500 lukukertaa)

Tätä kelpo reseptiä pitäisi kokata itsekin taas. Helppo uunipasta on mainio ruoka kiireisessä arjessa, joka tuntuu nyt olevan pysyvä olotila ruuhkavuosien painaessa päälle.

10. 10 parasta keittoa (5 200 lukukertaa)

Vielä yksi reseptikooste pääsi mukaan listalle. Risottojen lisäksi nautin erityisesti myös keittojen kokkaamisesta. Kolmas lempparini, josta minulla on perheessämme kokkausvastuu, ovat pastat. Ehkä uusi kooste helpoista pastaruoista nousee luetuimpien listalle ensi vuonna?

Vähiten lukijoita keränneet postaukset

1. 4 vinkkiä Tallinnan Telliskiveen (150 lukukertaa)

Tässä näkyy hauskasti se, miten paljon merkitystä on sillä, miten paljon tuon postauksia esiin somessa. En ole tuonut Tallinnaa esiin lainkaan, sillä olen itse niin kovin kyllästynyt etelänaapuriimme. Tämä postaus saattaisi kiinnostaa lukijoita paljonkin jos se näkyisi joskus jossain.

2. Porvoon kolme ihaninta kuppilaa (190 lukukertaa)

Tämä onkin jo vanhentunutta tietoa, joten suunnataan suosiolla seuraavaan kohtaan.

3. Madridin parhaat tapasbaarit osa 2 (190 lukukertaa)

Siis mitä! Eivätkö Madridin tapasbaarit kiinnosta? Vai onko tässä nyt joku otsikointivirhe, joka ei auta nostamaan postausta esiin..? Tai onko niin, ettei Madrid ole matkakohteena kovassa huudossa? Tiedä häntä, mutta tämän postauksen soisin olevan luetumpi.

4. Flippin’ Burgers (190 lukukertaa)

Himoitsin juuri eräänä päivänä Flippin’ Burgersin purilaisia. Vähän pitkä matka suunnata Tukholmaan burgerille, mutta seuraavalla Tukholman reissulla erittäin varteen otettava lounaspaikka.

5. Linnakierros Reinin ja Moselin alueilla (200 lukukertaa)

Ja minä kun mietin että linnoista voisi tulla jollain aikavälillä yksi blogin pienemmistä teemoista risteilyjen ja kattoterassien ohella. Mietinpä uudelleen. (Tai teen parempia linnapostauksia.)

Kommentit pois päältä artikkelissa Vuoden 2019 luetuimmat