Yleinen

Välimeren risteily, osa 4: Ilta merellä

Sisiliassa vietetyn päivän jälkeen makoilimme hetken allasalueella, niin kuin taisinkin jo viime postauksessa mainita. Altaalla lekottelun jälkeen kävimme hytissä vaihtamassa vaatteet ja siistiytymässä hieman iltaa varten, ja kun laivamme irtosi auringonlaskun aikaan Messinan satamasta, olimme me kannella katsomassa hämärtyvään iltaan jääviä kaupungin valoja. Kauniita iltamaisemia ihailtuamme suunnistimme Windjammeriin testaamaan laivan buffet-illallisen.

Ja minkälainen buffet-illallinen meitä odottikaan! Heti ensimmäiseksi silmäni nauliintuivat sushirivistöihin, jotka suorastaan huusivat minua luokseen. Ja minähän vastasin kutsuhuutoihin rientäen lappaamaan lautaseni täyteen erilaisia sushirullia. Tämä olisi alkupala, seuraavaksi menisimme katsomaan mitä muista pöydistä löytyy.

Lämpimiä ruokia oli vaikka millä mitalla. Oli pieni italialaisnurkkaus bruschettoineen sekä pastoineen ja parmesaaniraastekulhoineen. Oli meksikolaisia makuja ja ainakin maistamani quesadillat olivat herkullisia guacamolen sekä muiden asiaan kuuluvien härpäkkeiden kanssa. Oli myös vaihtuva kattaus erilaisia maailman makuja, joista etenkin turkkilaiset erikoisuudet sekä fish & chips maistuivat tälle turistille paremmin kuin hyvin.

Lisäksi oli tietenkin myös salaatteja, leipää, niitä ihania ranskalaisia perunoita majoneesilla ja vaikka mitä muita herkkuja. Sivupöydältä löytyi myös kattava maustepiste ja juomapisteellä oli jälleen makuvesiä, jäävettä, jääteetä sekä kuumista juomista ainakin kahvia ja teetä. Viiniä ja muita alkoholijuomia sai ostaa tarjoilijoilta.

Illallisbuffetin jälkiruoat olivat ihan oma lukunsa ja vaikka kuinka yritin ottaa vain muutamaa eri lajia, oli jälkkärilautaseni poikkeuksetta täynnä toinen toistaan herkullisempia makupaloja. Jälkiruokavalikoima vaihteli päivittäin ja erilaisia leivonnaisia sekä kakkuja riitti ihan varmasti jokaiseen makuun. Pöydän päästä löytyi aina myös jäätelöä kastikkeineen ja muine lisukkeineen, toisessa päässä oli aina jokin lämmin jälkiruokapaistos vaniljakastikkeen kera ja kakku- sekä leivosrivistöjen välissä hengaili myös muun muassa erilaisia mousseja sekä epäilyttävän näköisiä värikkäitä hyytelöitä pikkukipoissa.

Hyytelöitä en maistanut, mutta monta muuta makeaa herkkua meni iloisesti kurkustani alas. Marenkinen sitruunaleivos, suklaakakut sekä hieman yllättäen sokerittomat keksit (joissa oli sitäkin enemmän rasvaa) olivat lemppareitani. Myös jäätelö maistui taivaalliselta suklaa- ja mansikkakastikkeiden kera.

Kun mahat oli vedetty lähes ähkyyn asti täyteen lähdimme jaloittelemaan kävelykadulle, jossa oli kaupan 10 dollarin löytöjä pashminahuiveista ja iltalaukuista korusetteihin. Jaksoimme ensin innostua edullisista löydöistä, mutta niitä tarkemmin katseltuamme emme vakuuttuneet etenkään iltalaukkujen laadusta. Strassikoristeet olivat irtoilleet ja kankaat rispaantuneet, joten meidän ostoksemme jäivät hyvin vähäisiksi (lue: tekemättä), vaikka hiplailinkin pitkään pashminahuiveja.

Löysin kuitenkin myöhemmin Kusadasin basaareista pehmoisen punaisen pashminan Henkan äidille tuliaiseksi, joten laivalla olevat kakkoslaadun huivit jäivät niille mummoille, jotka eivät halunneet tehdä maissa ostoksia. Laivan kaupoista sai muuten ostaa myös matkamuistoja ja tuliaisia jokaisesta kohteesta jossa pysähdyimme, joten edes tuliaisia varten ei olisi tarvinnut nousta maihin.

En tosin ymmärrä miksi osa porukasta jäi koko päiväksi risteilyaluksellemme, vaikka laivan matkan varrella oli toinen toistaan kiinnostavampia satamakaupunkeja, joissa vierailu on mielestäni yksi tällaisten risteilyiden kulmakivistä. Kukin lomailkoon toki tyylillään, mutta minä en jättäisi maissa vierailua missään nimessä väliin ja varaankin reissuni ensisijaisesti sen mukaan missä kaikkialla paatti pysähtyy.

Ostoksia ihmeteltyämme kävimme kurkistamassa vielä yhden tietovisan sekä Metropolis-teatterin jokailtaisen shown, joka oli tänä iltana todella taidokas ja viihdyttävä musiikkiesitys taitavine tanssijoineen sekä upeaäänisine laulusolisteineen. Ja koska illallisen aiheuttama ähky oli ehtinyt jo hieman laantua, tilasimme suun kostukkeeksi ihanat hedelmäiset drinkit, jotka muistuttivat koostumukseltaan pirtelöä ja maistuivat tosi namilta.

Shown jälkeen suuntasimme pikkuhiljaa hyttiämme kohti. Seuraavan päivän viettäisimme kokonaan merellä ja suunnittelimmekin vielä ennen nukkumaanmenoa ohjelmalehtisen kanssa mihin kaikkeen haluamme osallistua ja mitä muuta meripäiväämme voisi kuulua. Aurinkotuolissa makoilua ainakin sekä syömistä, ja illalla olisi toinen risteilyn kahdesta formal nightista, jolloin laivan käytävät täyttyvät toinen toistaan kauniimmista naisista ja komeista miehistä. Laittautua saa niin paljon kuin haluaa, sillä en usko, että mikään on formal nightina liikaa. Toisaalta niiden, jotka eivät halua laittautua, on mahdollista hengailla ihan normaaleissa vaatteissa ja käydä syömässä illallinen vaikkapa Windjammerin buffetissa, jossa ei ole pukukoodia.

Formal nightista ja muustakin ensimmäisen meripäivän ohjelmasta kerron kuitenkin lisää seuraavassa osassa. Saanen esitellä teille silloin myös erään urpon vaaleaihoisen bloggaajan, joka ei muka tarvitse aurinkorasvaa jos taivaalla on aamulla muutama pilvi, eikä vielä silloinkaan kun pilvet ovat väistyneet ja auringossa on makoiltu jo tunteja. Hyvä minä, illan formal nightissa onkin sitten mukava edustaa ravun värisellä iholla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Välimeren risteily, osa 4: Ilta merellä