Salaatit,  Yleinen

Jamien kesäinen mansikkasalaatti

Tätä Jamie Oliverin ihanan kesäisiä makuja sisältänyttä salaattia syötiin niin kauan aikaa sitten, etten kehtaa edes kertoa (viime kesänä), mutta parempi julkaista resepti myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä? Enkä sitäpaitsi halunnut läväyttää mansikkaista salaattiohjetta keskelle kylmää talvea, sillä se olisi ollut kiusantekoa, joten sen kanssa oli vaan ihan pakko odottaa kevääseen. Ja nythän on kevät, joten salaattia pöytään!

4 annosta
– 300 g mansikoita
– balsamietikkaa
– puolikkaan sitruunan mehu
– merisuolaa ja mustapippuria
– oliiviöljyä
– muutaman tuoreen basilikanoksan lehdet
– 250 g halloumia
– tuoretta minttua
– erilaisia salaatinlehtiä
– 8 viipaletta prosciuttoa

Ota mansikoista kannat pois, paloittele ne tarvittaessa hieman pienemmiksi ja kippaa kulhoon. Ripsi mansikoiden päälle balsamietikkaa, öljyä ja sitruunamehua. Kuulostaa oudolta, mutta käsittelyn jälkeen mansikat maistuvat aivan niiltä ihanilta metsämansikoilta, joita kerättiin lapsena mummon kanssa heinänkorteen. Kokeile siis ihmeessä, balsamietikan ja mansikan liitto on aivan taivaallinen!

Viipaloi halloumi ja paina jokaiseen yksi basilikan lehti. Paista halloumiviipaleita öljytyllä pannulla molemmin puolin ja hermostu irtoileville basilikan lehdille. Laita kulhoon salaatinlehdet, minttu ja loput basilikan lehdet. Laita maustuneet mansikat, halloumi sekä prosciutto sekaan ja viimeistele maltillisella öljylorauksella. Tarjoile heti kun halloumit ovat vielä lämpimiä.

Tämä salaatti on ihan törkyhyvää evästä vaikkapa piknikille ja kivan ruokaisa kaveri kesäisen kuuman päivän (niitä odotellessa..) lounaaksi, kun mitään lämmintä ja raskasta ei tee mieli syödä. Mikä siinä muuten on, että halloumi unohtuu ainakin meikäläisen aivosopukoista kokonaan talven ajaksi, vaikka ihan hyvinhän sitä voisi paistella pannulla silloinkin? Vasta kun grillikausi käynnistyy muistan halloumin olemassaolon, sillä onhan se nyt vaan ihan parasta grillattuna, mutta kyllä sitä nyt herranjumala saa syödä talvellakin. Voisiko joku muistuttaa ensi talvena minulle, että halloumi on olemassa?

Kommentit pois päältä artikkelissa Jamien kesäinen mansikkasalaatti