Praha,  Tsekki,  Ulkomaat,  Yleinen

Kampa, Praha

Prahassa Kaarlensillalta etelään, Petrinin kukkulan kupeessa Mala Stranan ja Vltava-joen välissä on kapealla kanavalla muusta kaupungista erotettu alue nimeltään Kampa. Kampa on oikeastaan virallisesti saari ja se on saanut nimensä espanjalaisten sotilaiden alueella pitämästä kampuksesta. Nykyään Kampassa on museo ja mukavia ulkoilualueita.

Ulkoiluksi voitaneen laskea myös kanavan varren terassit, joilla on mukava istuskella oluttuopilla. Vehreässä Kampassa on hiljaisen rauhaisaa ja jotenkin sellainen meininki, kuin olisi aina sunnuntai. Ihmiset kävelevät kaduilla ja puistoissa kaikessa rauhassa. Lukuisat koirat temmeltävät menemään ja lapset leikkivät.

Kampan museossa on esillä modernia, enimmäkseen tsekkiläistä, mutta myös muualta Keski-Euroopasta tulevaa taidetta. Museo näkyy hienosti myös Vltava-joelle ja sen edustalla oleva keltaisten pingviinien jono on suloinen. Me emme käyneet museossa sisällä vaan tallustelimme kaikessa rauhassa pitkin kanavan rantaa, ihmettelimme alueella olevia patsaita, naureskelimme pitkin puistoa innoissaan vipeltäville koirille ja istuimme alas terassille lepuuttamaan koko päivän kestäneestä kävelystä väsyneitä jalkojamme.

Museo

Bloggaaja

Kampan kauniisiin puistoihin voisi tulla kauniilla säällä piknikille. Alue sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä kaikkea, mutta silti tuntuu kuin olisi jossain kaupungin syrjäisemmässä kolkassa. Niin rauhallista Kampassa on.

2 kommenttia