Nizza,  Ranska,  Ulkomaat,  Yleinen

Hotel Malmaison, Nizza

Valitsimme Nizzan reissun hotellimme melko puhtaasti hinnan perusteella, eli etsimme mahdollisimman edullisen hotellin, josta saisimme kolmen hengen huoneen. Löysimme pienen vertailun jälkeen hotelli Malmaisonin, joka oli edullinen, mutta kuitenkin siisti kolmen tähden hotelli hyvällä sijainnilla. Aikamoinen löytö.

Epäilin hieman onko hotellissa jotain vikaa, sillä sen edullinen hinta hämmästytti, mutta ilmeisesti olimme vaan oikeaan aikaan liikenteessä, sillä hotelli oli juuri sellainen kuin oli luvattukin. Se oli siisti, sijainti oli mitä mainioin ja mukavassa huoneessa vietti kaksi yötä oikein mielellään.

Hotelli Malmaison sijaitsee osoitteessa 48 Boulevard Victor Hugo. Kun hotellilta kävelee lyhyen matkan suoraan kohti rantaa, tupsahtaa rantakadulle lähelle legendaarista hotelli Negrescoa. Toiseen suuntaan kun kävelee, tulee pian juna-asemalle. Läheltä löytyy myös ruokakauppa Carrefour sekä paljon kahviloita ja ravintoloita. Vanhaankaupunkiinkaan ei ole kuin lyhyt kävelymatka. Melko täydellinen sijainti siis.

Hotellin aula ja yleiset tilat olivat siistit ja viihtyisät. Käytävillä oli havaittavissa pientä kulumista, samoin huoneessa. Huoneen kokolattiamatto oli nuhjuinen, siellä täällä oli pientä kulumaa ja kokovartalopeilin rikkimennyt alareuna oli terävä (ei kiva etenkään lapsiperheille), mutta yleisvaikutelma huoneestakin oli silti siisti.

Me saimme tilavan kahden hengen huoneen, jonne oli tuotu lisävuode. Lisävuoteena toiminut heteka oli oikein pehmeä ja mukava, vaikka aluksi tuntuikin siltä, että se narisee allani kun kääntyilen. Nukuin siinä kuitenkin kuin tukki ja olin oikein tyytyväinen vuoteeseeni. Pitkälle ihmiselle se ei tosin välttämättä ole yhtä mukava. Minä mahduin siihen 165 senttimetrin lyhyydessäni vain juuri ja juuri, ilman että jalat tulivat reunan yli.

Huoneeseen kuului myös pieni ranskalainen parveke, eli ikkuna, jonka edessä oli koristeellinen ritiläsysteemi. Ikkunasta oli hyvä poksauttaa skumppapullo auki varhain tiistaiaamuna vastapäisellä parvekkeella hengailevan lapsiperheen pahennukseksi. Hah! Mutta kun me oltiin lomalla. Saa kai sitä silloin poksautella skumppapulloja mihin aikaan tahansa. Ehkä naamaansa väännellyt naapurikin olisi halunnut mimosaa aamiaiseksi?

Huoneessa oli myös siisti ja tilava kylpyhuone sekä pieni keittiö, jonne tosin ei meinannut mahtua, sillä hetekani oli oven edessä. Puikkelehdimme jääkaapille kuitenkin ovenraosta ja ilman lisävuodetta huone olisi ollut ruhtinaallisen tilava.

Tähän asti kaikki oli kuten pitikin ja olimme oikein tyytyväisiä hotelliimme. Respassa oli ystävällistä porukkaa, ja palvelua sai hyvällä englanninkielellä. Englanninkielinen palvelu ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys kun lomaillaan Ranskassa, jossa paikalliset puhuvat mielellään omaa rakasta kieltään.

Aamiainen huoneessa, itse kaupasta ostettuna tosin. Hotellista olisi saanut aamiaista lisämaksusta, mutta me poksauttelimme mieluummin omakustanneskumppaa huoneessamme ja murensimme croissantin muruja sängylle.

Hotellin ensimmäinen miinus tuli siitä, että vaikka huoneeseen oli tuotu lisävuode kolmatta henkilöä varten, ei pyyhkeitä, mukeja ja muuta sellaista ollut kuin kahdelle hengelle. No ei se mitään, sellaista sattuu, tuumimme ja pyysimme respasta kolmannen pyyhkeen.

Seuraavana päivänä kun siivooja oli käynyt, oli meillä kuitenkin taas vain kaksi pyyhettä ja pienin meistä kuivasi itsensä suihkun jälkeen pieneen käsipyyhkeeseen. Olisihan respasta voinut taas hakea pyyhkeen, mutta mielestäni heidän olisi pitänyt muistaa yhden erehdyksen jälkeen, että huoneessamme yöpyi kolme eikä kaksi henkilöä. Ison keskellä lattiaa olevan lisävuoteen olisi voinut kuvitella muistuttavan asiasta.

Huomenta Nizza ja moi naapurit! Näkymä ikkunastamme.

Toinen paljon isompi miinus tuli lähtöpäivänä kun saavuimme hotellille hakemaan matkalaukkujamme säilytyksestä ennen lentokentälle lähtöä. Tulimme hotellille hyvissä ajoin, sillä aikeenamme oli mennä kentälle bussilla, ja halusimme jättää seikkailulle riittävästi aikaa, mikäli jotain menisi pieleen.

Ja jotain todellakin meni pieleen, ei kuitenkaan meidän vaan hotellin taholta, sillä respa oli tyhjä. Jäimme penkeille odottamaan, sillä ajattelimme respan työntekijän olevan vain käymässä jossain. Aikaa kului eikä vieläkään näkynyt ketään. Aloimme käydä hieman levottomiksi ja kaavailemamme bussikin meni jo.

Kun respa loisti vieläkin tyhjyyttään soitimmme kahteen numeroon, jotka oli jätetty tiskille näkyviin. Niihin ei tosin meinannut saada yhteyttä, ja jos saimme jonkun langan päähän, katkesi puhelu pian. Aulaan kerääntyi muitakin hotellin asiakkaita ihmettelemään missä henkilökunta on.

Seuraavakin bussi meni ja totesimme, että joudumme ottamaan taksin, mikäli saamme ikinä matkalaukkujamme säilöstä. Syke alkoi nousta ja mietin jo mielessäni puhelua pomolleni, jos kävisikin niin, ettemme pääsisi lennollemme. Voi kirosana, nyt alkaa oikeasti olla jo kiire!

Kun ketään ei näkynyt tunnin odottelunkaan jälkeen, aloimme tutkia muiden asiakkaiden kanssa respan laatikoita, jos sieltä löytyisi avain matkalaukkusäilönä toimivaan huoneeseen. Tiirikoimme lukkoa jopa hiuspinnillä, sillä nyt piti ottaa kaikki keinot käyttöön.

Lopulta aivan liian pitkän ajan kuluttua paikalle tuli joku, joka soitti jollekin toiselle ja viimein respaan saapui työntekijä, joka kertoi, että vuorossa ollut työntekijä oli sairastunut ja lähtenyt kotiin. Kiva. Eihän sairastumiselle toki mitään voi, mutta me meinasimme missata lentomme sen takia.

Tästä eteenpäin hotelli hoiti homman kuitenkin hyvin. Saimme matkalaukkumme ja respaan tullut työntekijä soitti meille yksityiskyydin, jolla pääsimme lentokentälle. Nizzan tiet olivat ruuhkaiset ja yritin olla katsomatta kelloon, kun istuimme auton takapenkillä. Norwegianin tiskillä olimme lopulta muutamia minuutteja ennen baggage dropin sulkeutumista, joten ehdimme kuin ehdimmekin lennollemme. Vähän jännitystä elämään, kiitos vaan hotelli Malmaison.

Lähtöhärdellistä ja puuttuvista pyyhkeistä huolimatta hotelli oli kuitenkin kiva ja vastasi hyvin tarpeitamme. Meillä kävi ilmeisesti vaan todella huono tuuri, kun respan sairastuminen osui juuri lähtömme hetkelle. Jonain toisena päivänä emme olisi varmaan edes huomanneet, että respa on ollut tunnin tyhjillään. Uskallan siis suositella hotellia kaikesta huolimatta myös muille, jotka etsivät Nizzasta kelpo hotellia hyvällä sijainnilla ja edullisella hinnalla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hotel Malmaison, Nizza