Leivät,  Reseptit,  Suolaiset herkut,  Yleinen

Helpot myslisämpylät

Mikään ei voita uunituoreen leivän tuoksua, makua, pehmeyttä ja rapeaa pintaa. Ai että, jos joka päivä saisi tuoretta leipää niin olisiko aika kivaa? Leipää pitäisi leipoa useamminkin, mutta jotenkin se tuntuu niin monimutkaiselta ja vaikealta, ettei siihen tule ryhdyttyä kovin usein. Haluaisin kuitenkin yrittää tehdä tässä parannuksen ja pistän homman heti käyntiin pyöräyttämällä pellillisen myslisämpylöitä.

Myslisämpylät

– 4 dl vettä
– pussi kuivahiivaa
– 1 tl suolaa
– 3 dl mysliä (minä käytin blogin kautta saamaani Dr Oetkerin Vitalis 7 viljaa Hedelmä & marja -mysliä)
– 3 dl sämpyläjauhoja
– 3 dl vehnäjauhoja
– 2 rkl öljyä

Lämmitä vesi 42-asteiseksi, eli vähän lämpimämmäksi kuin kädenlämpöinen. Niin tai jos sinulla sattuu olemaan kuumetta yli 40-astetta niin sitten kädenlämpöiseksi. Tai ehkä menet siinä vaiheessa sairaalaan..

Jep, jatketaan. Kippaa hiiva siihen 42-asteiseen veteen ja tyrkkää perään myös suola, mysli ja molemmat jauhot. Vaivaa taikinaa sopivan hartaasti ja lisää loppuvaiheessa öljy ja tarvittaessa vielä hieman jauhoja. Jätä taikinaköntsä sitten liinan alle kohoamaan 20 minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut muotoile siitä palleroita ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voit laittaa tässä vaiheessa uunin päälle 225-asteeseen ja jättää sämpylät liinan alle kohoamaan 20 minuutiksi. Sitten uuni onkin sopivasti lämmin ja voit työntää sämpyläsi luukusta sisään paistumaan. 12-20 minuuttia on hyvä, tarkkaile paiston ajan milloin sämpyläsi alkavat näyttää sopivan ruskettuneilta.

Kommentit pois päältä artikkelissa Helpot myslisämpylät