Kotimaa,  Rauma,  Yleinen

8 + 1 syytä valita Hotelli Vanha Rauma

Yhteistyössä Hotelli Vanha Rauma ja Ravintola Kalatori

Tärkeimmät kriteerimme hotellia valitessa ovat yleensä hotellin sijainti ja aamiainen. Toki riippuu hieman kohteesta sekä reissun luonteesta millä perusteella valitsemme hotellimme, mutta yleensä menemme sijainti edellä ja hyvä aamiainen on seuraavaksi tärkeintä.

Hotelli Vanha Rauma oli täydellinen valinta Rauman reissullemme niin sijainnin kuin aamiaisenkin puolesta, mutta löysimme myös monta muuta syytä, miksi Raumalla kannattaa majoittua juuri tässä hotellissa. Tässä siis 8 + 1 syytä sille, miksi kannattaa valita Hotelli Vanha Rauma:


1. Sijainti

Tämä on se tärkein seikka. Hotellin sijainti Vanhan Rauman laidalla on täydellinen. On ihanaa majoittua kauniissa vanhassakaupungissa ja pitää tukikohtaa niin keskeisellä alueella, että kaikkialle on lyhyt kävelymatka.

2. Pieni hotelli

Pienessä parinkymmenen huoneen hotellissa on intiimi ja rauhallinen tunnelma. Täällä ei tarvitse kärsiä täyden aamiaishuoneen melusta eikä jonotella tiskille. Henkilökunta tunnistaa majoittujat ja pian tuntuu kuin astelisi kotiin aina kun saapuu hotellille.

3. Aamiainen

Hotelli Vanhan Rauman aamiainen on ollut paras pitkään aikaan. Pienen hotellin etu on se, ettei ruokia tarvitse tehdä valtavia määriä liukuhihnalla, vaan täällä mennään selvästi laatu edellä. Kaikki tarjolla oleva on tuoretta ja hyvänmakuista. Salaatit ovat rapeita ja kurkut kaukana niistä nuhjuisista versioista, joita näkee harmillisen usein isommissa hotelleissa. Jogurtti on paksua ja sen kanssa on tarjolla tuoreita marjoja. Parasta on pekoni, jonka salaisuus piilee vaahterasiirapissa. Kaltaiseni Nutella-hiiri ilahtui myös mahdollisuudesta Nutella-croissantiin. Taisin syödä kyseisen kaloripommin molempina aamuina. Kerrankos sitä.


4. Uniikit huoneet

Kaikki hotellihuoneet ovat erilaisia, mikä on mielestäni aina kiva ja persoonallinen lisä. Jokainen huone on sisustettu ajatuksella ja designhuonekalut ilahduttavat majoittujaa. Hotellissa on kaksi tilavaa superior-huonetta, joista toisen saimme käyttöömme. Tuijotimme upeaa kulmahuonetta jokainen vuorollamme suu auki. Jestas mikä lukaali! Koko kuuden hengen seurueemme olisi mahtunut sinne helposti. Huoneessa tulikin hengailtua muutamankin kerran koko porukalla, vaikka nukuimme siellä Henkan ja vauvan kanssa kolmistaan. Isovanhemmat ja kaksivuotias pikkubloggaaja yöpyivät omassa huoneessaan, joka ei ollut yhtä valtavan kokoinen kuin meidän jättihuone, mutta kiva ja tilava sekin.

5. Ravintola Kalatori

Jos olen joskus ollut sitä mieltä, että hotellin ravintolat ovat tylsiä, niin Ravintola Kalatori on ilahduttava poikkeus. Söimme ravintolassa neljän ruokalajin herkullisen illallisen ja nautiskelimme kesäisestä vadelman ja vuohenjuuston yhdistelmästä, maukkaasta tartarista, pääruoaksi syömästämme kalasta sekä mustaherukkaisesta jälkiruoasta, josta tuli mieleen lapsuudenkotini pihapuskasta syödyt marjat. Alkudrinkiksi nauttimamme Spicy Orange -rommidrinkki taas vei ajatukset Karibialle. Suositusviinitkin olivat onnistuneita. Myös isovanhemmat kävivät ravintolassa syömässä ennen meitä ja kumpikin kehui päivän annoksena ollutta possunniskaa. Ravintola Kalatoriin kannattaa tulla syömään vaikkei yöpyisikään hotellissa.

6. Karkkipurkki

Tärkeä yksityiskohta. Respan tiskillä on purkillinen karkkeja, joiden seasta löytyi myös salmiakkia. Salmiakki on aina plussaa. Henkilökunta suositteli laittamaan suuhun samaan aikaan sekä mustan että punaisen karkin. Asiantuntevaa sakkia selvästi.

7. Ystävällinen henkilökunta

Täällä jos jossain on todella lämminhenkinen tunnelma ja jokainen henkilökunnan jäsen tuntuu heti kuin hyvältä kaverilta, jonka kanssa voi nauraa yhdessä. Toki hotelleissa on yleensä aina ystävällistä ja palvelualtista porukkaa, mutta täällä henkilökunta on ihan erityisen mukavaa.

8. Parkkipaikka

Parkkipaikka talon takana ilahduttaa automatkustajia. Hotellin takana kulkee myös ramppi ovelle, joka aukeaa respasta saadulla koodilla. Tätä kautta on mukavampi tulla lastenvaunujen kanssa ja yöaikaan takaovi on ainoa sisäänkäynti.

Bonus lapsiperheille!

Hotelli on myös lapsiystävällinen. Perheen pienimmille löytyy leikkitila ja isot lastensängyt. En tiedä oliko se tehty tarkoituksella, mutta ainakin meille oli pedattu toinen lastensänky vaaleansinisillä ja toinen vaaleanpunaisilla lakanoilla. Tuli tunne, että sängyt oli pedattu juuri meidän lapsia ajatellen. Kävi kuitenkin vahingossa niin, että tyttäremme nukkui sinisessä sängyssä ja poika vaaleanpunaisessa. Kerrankos sitä sateenkaaripoikia kasvatetaan.

Kommentit pois päältä artikkelissa 8 + 1 syytä valita Hotelli Vanha Rauma