Espanja,  Madrid,  Ulkomaat,  Yleinen

Madridin parhaat kattoterassit

Kaikilla lienee yksi tai usempi juttu, jotka matkatessa kiinnostavat oikeastaan kohteesta riippumatta. Toiselle se voi olla erilaisten museoiden kiertely, toiselle cocktail-baarit, toiselle auringonlaskut- tai nousut kun taas joku toinen rakastaa eksyä pienille kaduille ja ihailla niiden yksityiskohtia ja tunnelmaa. Kaikki blogiamme yhtään seuranneet tietänevät, että meidän juttu on ruokamatkailu, mutta on myös toinen asia, joka meitä kiehtoo kohteesta riippumatta. Se on mahdollisimman korkealla sijaitsevat näköalapaikat ja kattoterassit.

Tämä mieltymys on itse asiassa hieman omituinen kun ottaa huomioon korkeanpaikankammoni, ahtaanpaikankammoni sekä lievän hissipelon, josta olen tosin vuosien saatossa päässyt jo hieman eroon. Yleensä kun korkeuksiin mennään joko hissillä tai ahtaita portaita pitkin ja perillä odottaa korkea paikka, jossa saattaa alkaa huimata paljonkin. Tai ehkä juuri siinä on se juju. Pelkojensa kohtaamisessa nimittäin. Aina kun olen palannut maanpinnalle jostakin vanhasta korkeasta tornista, olen ylpeä itsestäni ja olo on hieman euforinenkin siksi, että uskalsin taas, vaikka jännittikin.

Ehkäpä kivoin tapa vierailla korkeuksissa ja ihailla maisemia ovat erilaiset kattoterassit ja niitä me kiertelimme Madridissakin ruokamatkailun ohella. Madridin kattoterassit eivät tosin olleet erityisen korkealla jos vertaa pilvenpiirtäjäkaupunkeihin tai vaikkapa Lissaboniin, jossa kukkuloiden päältä löytyy vaikka mitä ihania näköalapaikkoja. Maisemat olivat silti kivat Madridissakin ja lasi espanjalaista viiniä terassilla kuin terassilla maistuu aina. Mikäli kattoterassit kiinnostavat seuraavalla Madridin reissullasi, laita nämä paikat korvan taakse:

tartanroof-4

tartanroof-9

tartanroof-7

Tartan Roof

Calle del Marqués de Casa Riera 2

Madridin kattoterasseista ehdoton lempparimme on Tartan Roof. Sisäänpääsy on muutaman euron eivätkä juomatkaan ole ihan edullisimmasta päästä, mutta tunnelma ja maisemat ovat sen arvoiset. Tartan Roof on niin ihana, että teimme siitä ihan oman postauksen, jonka voit lukea täältä.

sananton-3

sananton-1

sananton-2

Mercado de San Anton
Calle de Augusto Figueroa 24B

Mercado de San Antonin kauppahallista löytyy kattoterassi, jonka testasimme lauantai-iltana. Ajankohdasta johtuen paikka oli aivan täynnä, mutta pidin tunnelmasta ja meiningistä silti, vaikkemme mahtuneetkaan istumaan ja meteliksi ajoittain yltyvä puheensorina oli melkoinen.

Kattoterassin maisemissakaan ei ollut varsinaisesti kehuttavaa, mutta ei toisaalta moitittavaakaan, ja paikka oli kuitenkin tunnelmaltaan jotenkin tosi kiva. Tänne voisin tulla aloittelemaan iltaa kaveriporukalla. Pientä purtavaa saa sisältä kauppahallin kojuista, joiden edessä olevien pöytien ja tiskien ääreen voi jäädä herkuttelemaan.

elviajero-5

elviajero-1

elviajero-3

El Viajero
Plaza de la Cebada 11

El Viajeron kattoterassille kiipesimme keskipäivällä auringon lämmittäessä ihanasti terassilla istujia. Moni oli syömässä lounasta, mutta me otimme vain lasilliset roseeviiniä jälkkäriksi. Olimmehan juuri herkutelleet pintxoilla läheisessä tapasbaarissa.

El Viajeron kattoterassi on reunustettu viherkasveilla ja kukilla. Lokakuussa osa kasveista oli jo nähnyt parhaat päivänsä, mutta yleisilme oli silti yhä vehreä. Palvelu oli kiireestä ja täpötäydestä terassista huolimatta ystävällistä ja ripeää. Meille jäi El Viajerosta oikein hyvä mielikuva ja ensi kerralla voisin tulla tänne syömäänkin.

gourmetexperience-1

gourmetexperience-3

gourmetexperience-4

Gourmet Experience

Plaza del Callao 2

Corte Inglesen kauppakeskuksen katolla sijaitseva Gourmet Experience kuulosti etukäteen tosi hyvältä ja sitä oli kehuttu paljon ympäri nettiä. Ehkä siksi odotuksemme olivat liian korkealla, eivätkä ne ihan täyttyneet. Rakennusta kiertävällä kapealla terassilla oli vierailumme aikana vain muutama aurinkoinen kohta, vielä vähemmän vapaita paikkoja ja koimme juoman tilaamisen yllättävän vaikeaksi.

Sisällä oli erilaisia kojuja ja tiskejä, joita kiertelimme ennen kuin löysimme haluamamme, eli ihan vaan lasin viiniä. Näkymät Schweppes-talolle oli kuitenkin kivat ja vähemmän ruuhkaiseen aikaan tunnelmakin olisi varmasti rennompi. Kun lopulta saimme kytättyä paikat pöydän äärestä ja lasit viiniä eteemme, oli kokemus kuitenkin kiva ja varjoisa pöytä olisi varmasti ollut tervetullut kuumempana kesäpäivänä. Terassihetken jälkeen voi tehdä vielä tuliaisostoksia ennen hissejä löytyvältä ruoka- ja viiniosastolta.

Löytyykö sinulta vielä muita kattoterassivinkkejä Madridiin? Mikä on sinun juttusi matkatessa? Iskevätkö kattoterassit ja näköalapaikat?

gourmetexperience-2

elviajero-2

elviajero-4

Kommentit pois päältä artikkelissa Madridin parhaat kattoterassit