Alankomaat,  Reseptit,  Suolaiset herkut,  Yleinen

Hollantilainen suolainen pannukakku

Amsterdamissa myydään vähän joka kulmalla pannukakkuja. On suolaisia ja makeita monella eri täytevaihtoehdolla. Me jaoimme viime syksyn Amsterdamin reissullamme suolaisen pannukakun, jonka söimme aamiaiseksi tuorepuristetun appelsiinimehun kera. Pannukakun päällä oli juustoa ja pekonia ja lätty maistui niin hyvälle, että päätin kokeilla moista joskus itsekin. Ei sitten tarvitse aina matkustaa Amsterdamiin kun pannukakkuhimo iskee. Vaikka kyllähän kaupungissa kävisi mielellään vaikka joka toinen viikko. Lompakko vaan ei riemastu siitä ajatuksesta.

Kävimme tuumasta toiseen tämän kevään Euroviisufinaali-iltana ja teimme paistinpannun kokoisen suolaisen pannarin, jonka jaoimme neljään osaan. Laitoimme päälle reilusti hollantilaista juustoa (goudaa tällä kertaa) ja pekonia, ja kyllä se vaan maistui ihan yhtä hyvälle kuin Amsterdamissakin. Nam.

Suolainen pannukakku

– 140 g vehnäjauhoja
– 0,5 tl leivinjauhetta
– 0,5 tl suolaa
– 2,5 dl maitoa
– kananmuna
– voita ja öljyä paistamiseen
– pekonia ja hollantilaista juustoa täytteeksi

Kippaa jauhot, leivinjauhe, suola ja pikkuliraus maitoa kulhoon. Sekoita ja lisää loppu maito vähitellen samalla sekoittaen. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Jätä taikina lepäämään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

Paista pekonit pannulla kypsäksi, mutta varo etteivät ne rapsakoidu liikaa. Tässä hommassa rapea pekoni ei nimittäin ole hyvä, vaan sen pitää jäädä vähän löllöksi.

Paista letut pannulla voin ja öljyn seoksessa. Kun pannari alkaa hyytyä reunoilta, käännä se varovasti ja paista vielä hetki toista puolta. Lisää kääntämisen jälkeen pannarin päälle paistettu pekoni ja juustoa. Pienennä lämpöä ja tarjoile heti kun juusto on sulanut.

Kommentit pois päältä artikkelissa Hollantilainen suolainen pannukakku