Aamiaiset ja brunssit,  Liharuoat,  Reseptit

Chorizofrittata

Ei ole frittatan voittanutta kun puhutaan helpoista, täyttävistä ja edullisista kotiruoista. Kuohkean frittatan salaisuus piilee hyvin vatkatuissa kananmunissa. Maukkaudesta vastaavat mausteinen chorizo, punasipuli, paprika sekä riittävä maustaminen. Suolaa saa olla reippaasti.

Me nautiskelimme chorizofrittataa koko perheen kera eräänä tavallisena arkipäivänä lounaaksi. Frittata syntyi käden käänteessä ja maistui koko perheelle. Inspiraatio frittataan löytyi Vera Jordanovan ”Don’t Miss a Bite – Makuja ja muistoja maailmalta” -kirjasta.

Chorizofrittata

4 annosta

  2 chorizomakkaraa
  punasipuli
  punainen paprika
  7 kananmunaa
  öljyä
  oreganoa
  paprikamaustetta
  suolaa ja pippuria

Pilko chorizo ja ruskista palat pannulla. Siirrä ne sitten sivuun ja paista pilkottu sipuli ja paprika samalla pannulla chorizon rasvassa. Joudut luultavasti lisäämään hieman öljyä sekaan.

Vatkaa kananmunat hyvin ja lisää seokseen mausteet. Älä pihtaile suolan kanssa. Suolaton frittata ei ole mistään kotoisin.

Kaada kananmunaseos pannulle paprikan ja sipulin päälle. Ripottele chorizot päälle. Paista kannen alla 5-10 minuuttia eli kunnes kananmuna on jähmettynyt ja ruskettunut sopivasti. Oikeaoppisesti frittata paistetaan loppuun uunissa, mutta pelkällä liedelläkin onnistuu mainiosti kun laittaa kannen päälle.