Reseptit,  Salaatit,  Yleinen

Italialainen lisukesalaatti

Anopin keittiön kaapit ovat oikea aarreaitta. Ei haittaa vaikken aina meinaa löytää etsimääni, sillä eteen tulee aina jotain muuta ihanaa, jota haluan käyttää rekvisiittana blogissa. Tätä salaattia tehdessäni anoppi esitteli kaapeistaan löytyviä astioita ja ideoimme yhdessä mihin mitäkin kippoa ja kupposta voisi käyttää. Paloin suorastaan halusta päästä käyttämään jokaista ihanaa astiaa ruokakuvauksissani. Apua, enhän minä voi muuttaa täältä pois ennen kuin jokainen kippo on hyödynnetty vähintään kertaalleen!

Italialaiselle lisukesalaatillekin oli monta potentiaalista tarjoiluastiaa, joista päädyin lopulta Pentikin aakean laakeaan kulhoon, joka sopi kuin nenä päähän tämän salaatin alustaksi. Ja se salaatti, sekin oli vallan mainiota ja sai meidät haaveilemaan lomasta Toscanassa. Vuokramökki omalla uima-altaalla kumpuilevissa maisemissa idyllisten viinitilojen keskellä. Vuokra-auto ja kaikki ihanat Toscanan kaupungit. Uneliaat päivät auringossa ja yhdessä kokatut illalliset terassin tunnelmavaloissa hyvän viinin kera. Sitä Martina haluaa.

Italialainen lisukesalaatti

– salaattisekoitus
– basilikaa
– aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
– artisokan sydämiä öljyssä tai suolaliemessä
– kurpitsansiemeniä

Pese salaattisekoitus ja basilikan lehdet. Kippaa ne tarjoilukulhoon ja heivaa sekaan aurinkokuivatut tomaatit öljyineen sekä artisokan sydämet. Voit pilkkoa kumpaakin hieman pienemmäksi mikäli koet sen tarpeelliseksi.

Lisää salaatin joukkoon kurpitsansiemeniä ja sekoita kaikki keskenään sekaisin. Nosta kulho pöytään ja herkuttele minkä tahansa lihan lisukkeena. Meillä oli tällä kertaa broilerin koipireisiä sekä tulisia wingsejä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Italialainen lisukesalaatti