Kalat ja merenelävät,  Reseptit,  Turkki,  Yleinen

Turkkilainen katkarapupannu

Söimme kerran Cantina Westin chiliviikoilla käsittämättömän herkullista katkarapuruokaa. Pannussa oli reippaan chilistä katkarapusoossia, johon dipattiin pehmeää leipää. Se oli ihan törkeän hyvää ja muistelen annosta vieläkin kaihoisasti.

Törmäsin joskus samantyyppiseen reseptiin, jonka nimi oli turkkilainen katkarapupannu. Päätin, että haluan kokeilla sitä joskus kotona ja katkarapuruoka pääsi kuin pääsikin mukaan viime vuodenvaihteen makumatkalle. Katkarapupannu keräsi paljon kehuja, vaikka se saattaakin olla tuliseen ruokaan tottumattomalle hieman liian ärjy. Onneksi chilin määrää voi säädellä oman maun mukaan.

Turkkilainen katkarapupannu

– 2 isoa tai 4 pientä salottisipulia
– 2 yksikyntistä valkosipulia
– 2 punaista chiliä
– 400 g tomaattimurskaa
– 400 g katkarapuja
– juustoa raasteena (meillä oli Kreivi-juustoa, myös vaikkapa emmentaali käy)
– suolaa ja pippuria

Pilko salottisipulit, valkosipulit ja chilit. Kuullota niitä runsaassa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja katkaravut. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kippaa se uuninkestävään vuokaan.

Raasta seoksen päälle juustoa ja laita pannu 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi kypsymään. Tarjoile hyvän leivän kanssa. Ruokajuomaksi sopii Sol tai Corona limen kera, vaikkei se varsinaisesti olekaan turkkilaista juomaa.

2 kommenttia