Kalat ja merenelävät,  Reseptit,  Yleinen

Tonnikalan paistaminen

Syötkö sinä riittävästi kalaa? Onko kokkaamasi fisu aina lohta ja kerran vuodessa silliä suoraan purkista? Minä ainakin tunnustan, etteivät kokkaamamme kalaruoat ole kovin monipuolisia ainakaan mitä kalalajeihin tulee. On lohta, lohta ja lohta, välillä silliä ja purkkitonnikalaa, sitten taas lohta ja vähän lisää lohta. Pitäisikö keksiä jotain vaihtelua? No pitäisi, paistetaan vaikka tonnikalapihvejä!

Ruotojen kammoajille tonnikalapihvit ovat ruodottomuudessaan hyvä vaihtoehto eikä kalan makukaan ole liian vahva nirsommillekaan yksilöille. Sanalla sanoen tonnikalapihvi on siis hyvää. Sen valmistaminenkin on helppoa ja nopeaa. Mitä siis vielä mietit? Optimaalisen tuloksen saat aikaiseksi seuraavilla Keltaisen keittön tonnikalanpaistovinkeillä.

Tonnikalan paistaminen

– Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen paistamista.

– Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Ainakin mustapippuri ja viherpippuri pitävät kovasti tonnikalasta.

– Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi ennen kuin tyrkkäät pihvit paistumaan.

– Voit käyttää myös grilliä. Parilasta kalaan tulee kauniit paistoraidat.

– Paista parisenttistä pihviä 1,5 minuuttia per puoli ja tarjoile heti. Paras pihvi on pinnalta kunnolla paistunut, mutta sisältä vielä ihan reippaasti punainen. Raaka tonnikala ei ole vaarallista ja tonnikalapihvin paistaminen muistuttaakin eniten naudanlihan paistamista.

– Jos haluat kuitenkin vähän kypsemmän pihvin 2-2,5 minuuttia paistamista per puoli riittää.

– Jos et voi tarjoilla pihvejä ihan heti paistamisen jälkeen, paista niitä vain minuutti per puoli ja kääri folioon vetäytymään. Tällöin pihvi jatkaa vielä hetken kypsymistä ja foliokuoressa liha pysyy mehevänä.

Tarjoile raikkaiden lisukkeiden kanssa. Meillä tonnikalan kanssa pöytään katettiin ainakin sitruunaa, sienikastiketta, fetasalaattia ja kasvisgratiinia.

6 kommenttia