Makeat herkut,  Naposteltavat,  Yleinen

Karkkibuffet häihin

Yksi lempipuuhistani häitä suunnitellessa oli karkkibuffetin rakentaminen. Minusta oli ihanaa tutkia karkkivalikoimaa ja niiden hintoja, miettiä minkälaisia karkkeja haluaisin häihimme ja kuinka paljon on tarpeeksi. Hamstrasin karkkibuffetiin sopivia kulhoja sitä mukaa kun sopivia tuli eteen, tilasin karkkipihdit ja -kauhat netistä ja karkkikipoiksi valitsimme halpiskaupasta astetta tyylikkäämmät kertakäyttömukit.

Meidän häiden karkkibuffet oli auki heti kun vieraat saapuivat juhlapaikalle meidän ollessa vielä kuvattavana. Aikuisena saa syödä karkkia ennen ruokaa jos haluaa. Karkkibuffet toimi yhtenä ohjelmanumerona muuten helposti tyhjäksi jäävässä välissä, joka syntyy kun hääpari suuntaa kirkosta kuvattavaksi ja vieraat odottelevat juhlapaikalla. Tuolloin tulee helposti tylsää, joten me päätimme tarjota vieraille karkkia, virvoitusjuomia ja pientä ohjelmaa. Näin homma sujui kuulemma oikein näppärästi ja vieraat viihtyivät alusta alkaen.

Takaisin siihen karkkibuffetiin. Meidän häissä oli lähes 60 henkilöä ja karkkia oli varattu yhteensä 12-13 kiloa. Se on tosi paljon ja karkkia jäi paljon yli, joskin suosituimmat kulhot loistivat tyhjyyttään aamuyöstä kahdelta, kun vierailin karkkibuffetissa viimeisen kerran ennen taksikyydin saapumista. Kolakarkit ja suklaat taisivat olla kaikista suosituimpia ja ne olivat omatkin suosikkini yhdessä salmiakkipääkallojen kanssa.

Hyvä ohjenuora karkkimäärää miettiessä on 1-2 kiloa per 10 henkeä. Kilo kymmenelle riittää yleensä oikein hyvin, etenkin jos lapsivieraita on vähän. Meillä heitä ei ollut lainkaan, mutta irtokarkkifaneja vieraiden seasta löytyi useita ja voin kertoa, että myös morsian on aikamoinen karkkirohmu kun sille päälle sattuu.

Karkeiksi valitsin paljon omia lempikarkkejani sekä ikisuosikkeja, kuten liitulakuja ja noitapillejä. Häiden karkkibuffetiin kuuluu olennaisena osana myös hempeät vaahtokarkit ja sydänkarkit. Kiinnitin huomiota myös karkkien värimaailmaan ja pyrin ostamaan vaaleita, mustia, vaaleanpunaisia ja ruskeansävyisiä karkkeja, jotta buffetin värimaailma pysyisi harmonisena. Riemunkirjava karkkibuffet sopisi vaikkapa lastenkutsuille tai synttäreille, mutta häihin halusin rauhallisen sävyisen buffetin ja onnistuin siinä mielestäni hyvin.

Karkkikulhoja meillä oli kymmenen ja niistä suurin osa oli oikealta käyttötarkoitukseltaan maljakoita. Esimerkiksi Ikean edulliset tulppaanimaljakot sopivat karkkibuffetiin täydellisesti ja niille on käyttöä juhlan jälkeenkin. Kannelliset ja korkilliset purkit ja astiat ovat mielestäni hankalia karkkibuffetissa, vaikka ne ovatkin hauskan näköisiä.

Eri karkkilaatuja oli niin ikään kymmenen, tai oikeastaan vähän enemmän, sillä muutamaan kulhoon keräsin kokoelman samantyyppisiä karkkeja. Yhdessä kulhossa oli sekaisin Fazerin sinisiä, Da Capoja, Geishaa ja Fazerinaa konvehteina, toisessa niin ikään konvehtimuodossa Twixejä, Marseja ja Snickersejä ja kolmannessa erilaisia kolakarkkeja. Taisipa yhteen kulhoon valikoitua myös sekalainen seurakunta mustia salmiakkeja. Sieltä sai sitten kauhoa omaan suuhun sopivimmat namit.

Karkkibuffet oli ainakin meidän häissä menestys ja harkitsen vakavasti sellaisen rakentamista tulevaisuudessa myös muunlaisiin juhliin. Sillä kukapa ei pitäisi irtokarkeista.

0 kommenttia

 • Nanna

  Olin hukannut tän ihanan blogin blogilistan lopettamisen myötä, mutta eilen taas muistin tän ja lueskelin ajan tasalle 😀 Hääjutut onkin ollut erityisen kivoja, sillä suunnitellaan (=suunnittelen :D) meidän puolen vuoden päästä olevia häitä. Karkkibuffet näyttää hauskalta, meille on tulossa aika samantyylinen, ja juuri tuota samaa lainausta olin ajatellut yhdeksi karkki-aiheiseksi lainaukseksi buffaan 😀 Ja yks mun lempiajanvietteistä nykyisin onkin selailla netistä mitä eri karkkeja saa laatikoittain ja mitkä sopis keskenään yhteen ja tuleeko liikaa salmiakkia ja lakuja jos laitetaan vaan omia suosikkejamme… Luulin, ettei kukaan muu mieti tällasia, vaan ostaa vaan mitä sattuu löytymään 😀

  Tuliko noista paperikarkeista muuten hirveästi roskaa vai tajusko ihmiset myös loppuillasta laittaa ne itse roskiin? Toisaalta ois kiva että ois myös suklaakarkkeja, mutta ne pitäis tosiaan sit olla paperillisia. Nään vaan jo jotenkin mielessäni, että kun hääpaikkaa siivotaan, niin niitä karkkipapereita saa keräillä vaikka mistä.

  Italiapostauksia odotellen! Italia on yksi meidänkin lempimaita matkustaa, mutta talvinen häämatka taitaa suuntautua jonnekin muualle 🙂

  • Martina

   Tervetuloa takaisin! Ja kiitos pitkästä kommentista! Et uskokaan miten kiva tällaisia on lukea. 🙂

   Ja voi miten ihanaa, häähumua tiedossa teilläkin! Karkkien valitseminen on erittäin tärkeää. En tiedä uskallanko edes myöntää kuinka paljon sain aikaa tuhraantumaan kun tutkin erilaisia karkkivaihtoehtoja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että omilla lemppareilla pääsee pitkälle. Ne on kuitenkin aika usein myös muiden lemppareita, ja etenkin häissä morsiusparin maku saa näkyä. Myös karkeissa.

   Mäkin pelkäsin että mustia karkkeja tulee liikaa, mutta ihan turhaan. Paperikarkeista ei tullut juurikaan roskaa. Ei tarvitse siis olla huolissaan siitäkään. Suklaita kannattaa olla ja nimenomaan paperillisia. Ne meni meillä nopeasti ja etenkin kahvin kanssa moni haluaa myös suklaata, vaikka kakkuakin on tarjolla.

   Italia-postauksia on tulossa! Meillähän tuntuu olevan samanlainen maku vähän kaikessa. Karkeissa ja matkakohteissa ainakin. 🙂 Talvella minäkin kyllä suuntaisin muualle häämatkalle, sillä lämpöä pitää olla. 🙂

   • Nanna

    Eli suklaakarkkeja siis myös meidänkin buffettiin!

    Ja oikeaan osuit kyllä, kun sanoit tuosta samanlaisesta mausta. Ei oo ollut edes kerta tai pari, kun olet postannut jostakin asiasta/paikasta/ruoasta, jonka olen itsekin juuri samaan aikaan todennut superhyväksi 😀 Jossain vaiheessa kun kirjoittelit enemmän saliharrastuksestasi, olin jo ihan varma, että käydään samalla salilla, kun paikka kuulosti niin tutulta. 🙂

    • Martina

     Hauska kuulla, sulla täytyy siis todella olla erinomainen maku. 😀 On jännä miten joidenkin ihmisten kanssa tuntuu että on ihan samasta puusta veistetty. Se sali oli muuten Oulunkylän Fitness24Seven. Uskallan nyt kertoa sen ihan julkisesti kun olen vaihtanut salia lähemmäksi kotia. 🙂

  • Martina

   Iso kasa karkkia on aina hyvä idea. 😀 Kiva että värimaailma näyttää harmoniselta muidenkin silmiin, vaikka kyllähän nuo keltaiset Da Capot tuolta vähän loistaa. Ei kuitenkaan liikaa mielestäni. Ehkä ne jopa piristävät muuten jo liian tylsäksi käyvää yksiväristä buffetia..? Pääasia on kuitenkin että tarjolla on hyviä karkkeja. Ja sitähän Da Capot ovat 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *