Luksusmatkailu,  Luontomatkailu,  Perhematkailu,  Ruokamatkailu,  Viinimatkailu,  Yleinen

Lahjavinkkejä matkailijoille

Kaupallinen yhteistyö Crosstravel Europe, SAVU-lasi ja Saarni GB kanssa.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.

Mitä antaa lahjaksi reissunaiselle tai -miehelle? Keräsimme kasan ideoita niin hemmottelusta pitäville reissaajille, luontomatkailijoille kuin aktiivisille maailmanmatkaajillekin. Ilmeisimpien lahjaideoiden lisäksi juttuun on haalittu laveammallakin kädellä vinkkejä, jotka sopivat myös muille kuin matkailusta innostuneille.

Hotelleissa majoittuvalle

Klassinen ja aina toimiva lahja on lahjakortti hotelliin. Se toimii myös hänelle, joka ei matkustele, mutta kaipaa joskus omaa rauhaa vaikka ihan vaan oman kotikaupungin hotellissa. Itse olen käynyt lasten vauvavuosien aikana nukkumassa hotellissa ja se jos jokin oli väsyneelle äidille maailman paras lahja, josta koko perhe hyötyi. Levännyt äiti oli nimittäin aika paljon parempi äiti kuin väsynyt zombiehirviö.

Hotellilahjakortti on tietysti mieluinen lahja myös paljon matkustelevalle. Itse ilahtuisin tosi paljon joko lahjakortista tai yhteisestä hotellireissusta lahjan antajan kanssa. Katso esimerkiksi Radisson-ketjun tarjonta kun haluat varmasti laadukkaan hotellin.

Kodinomaisemmasta majoituksesta pitävä ilahtuu Forenomin tarjoamista majapaikoista. Itselläni on erinomaisia kokemuksia ainakin Turun Kakolanmäen ja Turun keskustan Forenomeista.

Hemmottelua kaipaavalle

Kylpylälahjakortti on mitä ihanin lahja kenelle tahansa, joka kaipaa hieman hemmottelua elämäänsä. Irtiotto kylpylässä on ihanan rentouttava lahja kiireistä arkea elävälle läheiselle.

Naantalin kylpylä on klassikko ja Ruissalon kylpylä taas hieman tuntemattomampi helmi Turun saaristossa. Kumpaankin voi ostaa lahjakortin, jolla ilahduttaa läheistä. Tai miksei itseäkin. Joululahjoja voi ostaa myös itselleen.

Mökkeilystä nauttivalle

Eikö hotelli- tai kylpylälahjakortti oikein istu lahjansaajan mieltymyksiin? Onko läheisesi enemmän rauhallisemmasta menosta pitävää sorttia? Haaveileeko hän kenties mökkeilystä, mutta omaa mökkiä ei löydy? Lomarenkaassa on Suomen laajin valikoima vuokramökkejä, jotka soveltuvat erinomaisesti myös aineettomaksi lahjaksi. Järkkää vaikka yhteinen ihana mökkiloma lahjaksi läheisellesi.

Klikkaa tästä selailemaan mökkitarjontaa.
Täältä löydät suosikkimökkejä Etelä-Suomessa.

Matkailijalle kuin matkailijalle

Mikä tahansa matkalahjakortti on hyvä idea kun haluat ilahduttaa innokasta matkailijaa. Esimerkiksi Matkapojat myyvät matkalahjakortteja nettisivuillaan.

Matkailija kuin matkailija ilahtunee virtapankista, matkakaiuttimesta, vastamelukuulokkeista ja adapterista. Muita varmoja lahjoja ovat elämykset kauneushoidoista ja hieronnoista eksoottiseen majoitukseen, kuten vaikkapa lasikattoiseen igluun tai vanhaan vankilaan rakennettuun hotelliin. Näitä varten ei välttämättä tarvitse lähteä edes kauas vaan esimerkiksi irtiotto lähimmässä kylpylässä on aivan ihana lahjaidea.

Lukutoukalle

Vannon perinteisten kirjojen nimeen, mutta matkaillessa en voi kiistää äänikirjojen kätevyyttä. Varsinkin käsimatkatavaroilla reissatessa on kätevää kun mukana ei tarvitse raahata painavia kirjoja vaan luettava kulkee mukana puhelimessa. Tykkään sekä kuunnella että lukea kirjaa puhelimen näytöltä silloin kun perinteinen kirja ei ole vaihtoehto.

Klikkaa tästä BookBeatin sivuille, josta voit hankkia lahjakortin BookBeatin palveluihin.

Reissumiehelle

Kuinka moni muu on sitä mieltä, että miehelle on vaikea ostaa lahjaa? Niinpä. Onneksi myös Saarni – Gentlemen’s Boutiquen Sonja tunnistaa ongelman ja on ollut samassa jamassa etsiessään Tuomolle lahjaa.

Sonja ei myöskään meidän kaikkien onneksi jäänyt tuleen makaamaan vaan kehitti ratkaisuksi putiikin, josta löytyy laadukkaita ja yksilöllisiä lahjoja miesten makuun. Saarni GB:n tuotteet valmistetaan Euroopassa ja uniikin lahjan takaa se, ettei valikoiman tuotteita saa muualta Suomesta.

Reissumiehen pakettiin voi kääräistä vaikkapa nahkaisen toilettilaukun tai viikonloppulaukun, joiden kanssa kelpaa tyylitietoisen miehen matkustella. Tutustu Saarni GB:n valikoimaan tästä ja tilaa lahjat elämäsi reissumiehille.

Lautapelejä rakastavalle

Erilaiset lautapelit ja palapelit on joululahjaklassikko, joka pitää pintansa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Mikä onkaan mukavampi tapa viettää joulun välipäiviä kuin pelata yhdessä perheen kanssa joululahjaksi saatuja pelejä.

Matkailija ilahtuu Crosstravel Europesta, joka yhdistelee sujuvasti sanaristikoita, älyä, strategiaa, tiedonhakua ja matkailua Euroopassa. Peli soveltuu koko perheelle ja on mainio myös opetuskäytössä.

Siirry tästä Crosstravel Europen sivuille.
Täällä voit lukea lisää ajatuksiamme ja vinkkejä matkapeleihin liittyen.

Tutustu myös historiapeleihin, jotka vievät historialliselle matkalle kotimaan kohteisiin. Oma suosikkini on Tuusulanjärvi-aiheinen peli. Myös Savo-peliä oli mukava pelata savolaisen äitini kanssa.

Klassisia matkapelejä ovat ainakin Uno sekä matkaversiot Afrikan tähdestä ja Inkan aarteesta.

Luontomatkailijalle

Onko läheisesi innokas retkeilijä ja luontomatkailija? Olisiko hänellä kenties tarvetta lusikka-haarukka-veitselle tai retkikokkailuun tarkoitetulle kattilasarjalle? Laadukkaita kompressiosukkia arvostaa retkeilijän lisäksi urheilija ja aktiivilomailija. Myös nämä merinovillasukat ovat ihanat ja kuoseja riittää jokaiseen makuun.

Partioaitasta löytyy valtava määrä muitakin lahjaideoita ulkoilijalle.

Viskimatkailijalle

Onko lahjansaaja innokas viskinmaistelija, joka haikailee Skotlannin hämyisiin viskibaareihin tai irkkuviskien alkulähteille? Anna hänelle lahjaksi kotimaista designia oleva viskilasi.

Lue lisää SAVU-lasista täältä, katso mainio Mäkisen viskikorneri jos et ole vielä nähnyt sitä ja tule kärpäseksi kattoon tyttöjen viski-iltaan.

P.S. Katso seuraava kohta, jossa on jotain myös viskin ystäville!

Viinimatkailijalle

Monen palan palapelit ovat klassisia joululahjoja, joiden kanssa on mukava menettää yhdessä hermot. Viinimatkailijan must-palapeli on Water & Wines -palapelit, joissa tutustutaan eri maiden viineihin kartan muodossa. Meiltä löytyy yllätys, yllätys Italia-aiheinen viinipalapeli ja kotiuttaisin mielelläni muutkin. Mukana on myös palapeli skottiviskeistä, joka mun ainakin täytyy hankkia.

Matkailevalle perheelle

Matkailevan perheen lahjatoiveet riippuvat paljon lasten iästä ja siitä minkälaisia reissuja perhe tykkää tehdä. Etenkin pienten lasten kanssa matkustaessa matkajääkaappi on mieletön apu ja jopa pelastus esimerkiksi silloin kun (hotelli)majoitukseen ei kuulu edes minibaaria, johon laittaa avatut maidot säilöön. Nimimerkillä, kokemusta on ja matkajääkaappi vei sen huolen mennessään.

Rantalomaileva perhe ilahtuu lasten UPF 40 -suojatusta (uima)hatusta lapsille, rantakengistä ja yhteystietorannekkeesta, joka tuo turvaa pienten kanssa matkustaessa.

Entä tunnetko lapsen, joka ilahtuisi omasta yksisarvismatkalaukusta?

Aineetonta lahjaa arvostavalle

Aineettomat lahjat ovat aina erinomainen idea. Matkailijalle sellainen voi olla vaikka oman apusi tarjoaminen kun reissaaja on maailmalla. Voisitko kenties huolehtia hänen lemmikistään matkan aikana? Käydä kastelemassa kukat, viedä lentokentälle tai toimia talonvahtina?

Klassisia aineettomia lahjoja ovat myös eettiset lahjat, joilla tuetaan hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta vähempiosaisia ympäri maailman. Erilaiset lahjakortit ja läheiselle järjestetyt (yllätys)matkat on mainittu jutussa jo niin monta kertaa, ettei mennä niihin enää sen tarkemmin, vaikka mainioita lahjaideoita ovatkin.

Katso myös kulinaristin lahjatoiveet.

2 kommenttia

    • Martina

      Avun tarjoaminen voi olla monelle kynnyskysymys matkaan lähtemiselle ja siksi mielestäni mitä parhain lahjaidea. Esimerkiksi lemmikille hoitopaikan etsiminen voi tuntua työläältä ja siltä että kehtaako edes kysyä, mutta jos joku innokas eläinihminen tarjoaa apukäsiään niin matkaa voi alkaa suunnitella hyvillä mielin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *