Luksusmatkailu,  Ulkomaat,  Yleinen

8 trooppista paratiisia – Kuinka monessa olet käynyt?

Miltä sinun paratiisissasi näyttää? Onko siellä palmuja, merta, silkinpehmeitä hiekkarantoja, kauniita auringonlaskuja ja trooppisia makuja? Minun paratiisissani voisi vaikka ollakin.

Ainakin sellaista voisi olla unelmieni matkakohteessa, jonne pakenen kotimaani kylmää ja harmaata säätä. Jos en muuta niin haaveissani, kuten nyt alla olevaa listaa kootessani.

Aurinkoa ja lämpöä – 8 paratiisikohdetta

Tahiti

Ranskan Polynesian pääsaari Tahiti vastaa täydellisesti mielikuvaa paratiisista. Keskellä Tyyntämerta sijaitseva saari sopii monenlaiselle lomailulle – kunhan ei kammoa aurinkoa, rantoja ja lämmintä vettä.

Havaiji

Lei kaulassa, kaislahame vyötäröllä ja kylmä drinkki kädessä. Ukulele soi ja ohimenevä kaveri huutaa ”Aloha!”. Niin kliseistä, mutta kyllähän se vaan maistuisi.

Miami

Miamin kuuma aurinko, South Beachin art deco -rakennukset, pitkät hiekkarannat ja eloisa meininki. Siksi Miami on monelle paratiisi. En minäkään siellä suoranaisesti kärsinyt.

Bora Bora

Bora Bora kuuluu Ranskan Polynesiaan, joka on keskellä Tyyntämerta sijaitseva saariryhmä. Bora Bora on saariryhmän kallein ja sopiikin todelliseen luksusmatkailuun.

Rio de Janeiro

Copacabana ja Ipanema. Juha Tapiokin taitaa haikailla Rio de Janeiron kuuluisille rannoille. Mikäs siellä olisi kirkkaasta auringosta ja kuumista sambarytmeistä nauttiessa valtavan Kristus-patsaan juurella.

Malediivit

Malediivit on klassikko etenkin häämatkakohteena. Kunhan ei lähde seuraamaan snorklatessa kilpikonnaa liian pitkälle merelle ja meinaa hukkua. Just saying..

Aruba

Aruba ja muut Karibian saaret. Paratiiseja jokainen omalla tavallaan. Aruban valitsin tähän siksi että se on ollut yksi lemppareistani kauniine rantoineen ja mukavine meininkeineen.

Australia

Australia ei ehkä ole yhtä ikoninen trooppinen paratiisikohde kuin muut tässä luetellut, mutta monen haaveissa silti. Aurinkoa ja rantaa löytyy ainakin Bondi Beachilta, josta yllä oleva kuvakin on.

Kuinka monessa olet käynyt? Mitä muita paratiisikohteita on olemassa?

5 kommenttia

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Australia, Malediivit ja Rio de Janeiro on näistä käytynä. Havaji on suunnitteilla tälle vuedelle, toivottavasti toteutuu. Bora Bora ja Tahiti ovat niin kaukana, niin saa nähdä koska toteutuvat, niitä varten tarvitsee olla jo pidempi matka. Indonesian Raja Ampat taitaa olla käydyistä kohteista oma suosikkini.

 • Janna

  Australia, Rio de Janeiro, Miami (ja Miami Beach) näistä käytynä. Oma suosikki taitaa löytyä Bahamalta tai Borneolta, toistaiseksi. Näihin vaikuttaa aina monikin asia miltä kohde tuntuu ja muistot jää.

  • Martina

   Bahama ja Borneokin kuulostavat niin ihanilta. Bahamalle meidän pitikin kerran piipahtaa ihan vaan päivän verran Karibian risteilyllä, mutta tuuli oli niin kova, että vaihdoimme reittiä ja pidimme ylimääräisen meripäivän. Karibian alue on kyllä yhtä paratiisia.