Lisukkeet,  Yleinen

Hunaja-rakuunaporkkanat

Sarjassamme ”Helppoja kasvislisukkeita” yksi kaikkien aikojen lemppareistani, nimittäin rakuunalla maustetut hunajaporkkanat. Joskus minulla oli tapana heittää pannulle pelkästään porkkanaa, perunaa ja sipulia, maustaa ne rakuunalla ja runsaalla öljyllä ja herkutella koko satsi leivän kanssa. Eipä sillä, hyväähän sekin oli, mutta nykyään kaipaan jotain proteiiniakin ruokaani.

Niinpä hunaja-rakuunaporkkanat on kivempi heittää uuniin kypsymään ja paistaa pannulla niiden seuraksi oikeastaan mitä tahansa lihaa. Näiden kanssa taisin syödä kanaa, vihersalaattia ja siemeniä (kuulostaapa terveelliseltä), mutta melkeinpä mikä tahansa, mitä sillä hetkellä tekee mieli, sopii porkkanoiden kaveriksi. Jos etsit luottokasvislisukereseptiä, niin ole hyvä, tässä omani:

hunajaporkkanat-1

Hunaja-rakuunaporkkanat
4 annosta

– 6 porkkanaa
– 2 rkl hunajaa
– 2 rkl öljyä
– (kuivattua) rakuunaa
– suolaa

Kuori ja pilko porkkanat. Laita porkkanat uunivuokaan ja valuta niiden päälle öljyä ja hunajaa. Mausta rakuunalla ja pyörittele sekaisin niin että hunajaa, öljyä ja rakuunaa on kaikissa porkkanoissa. Mausta vielä suolalla ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Vinkki!
Leikkaa porkkanat hieman vinottain niin ensinnäkin ne näyttävät hienommilta, mutta ovat myös hieman isompia tarttumapinnaltaan. Mahtuu enemmän hunajaa ja rakuunaa yhteen porkkanapalaan. Kokeile laittaa myös punajuurta joukkoon äläkä säästele suolan määrässä. Hunaja tarvitsee sitä kaverikseen.

hunajaporkkanat-3

Kommentit pois päältä artikkelissa Hunaja-rakuunaporkkanat