Leivät,  Naposteltavat,  Yleinen

Venäläiset valkosipulileivät

Viime keväänä Pietarissa ollessamme tilasimme eräässä kuppilassa välipalaksi valkosipulileipää. Mielessämme oli jokin bruschettatyyppinen valkosipulilla sivelty patonki, mutta se mitä eteemme kannettiin, olikin jotain aivan muuta. Ja se oli paljonpaljon parempaa kuin mielikuvissamme seikkailleet vaaleat leipäpalat olisivat koskaan voineet olla. Annos näytti tältä:


Ihania rasvassa rapeaksi paistettuja ruisleipiä runsaalla valkosipulilla, suolalla ja tillillä maustettuna. Voi nam! Itse en olisi osannut yhdistää tilliä valkosipulisiin ruisleipätikkuihin, sillä miellän yrtin lähinnä kalan kaveriksi. Vaan en miellä enää, sillä tilli sopi uskomattoman hyvin venäläisten valkosipulileipien mausteeksi. Näitä pitäisi tehdä joskus kotonakin, muistan tuumineeni suu täynnä ruisleipää, ja niinhän minä sitten teinkin.

Venäläiset valkosipulileivät:

    – ruisleipää
    – öljyä ja voita
    – valkosipulia
    – tilliä
    – suolaa

Pilko ruisleipä tikkumaisiksi paloiksi ja valele ne kauttaaltaan öljyllä. Lisää pannulle reilun kokoinen voinokare ja paista ruisleivät siinä niin, että niistä tulee rapeita, melkein jopa palaneita. Pilko valkosipuli ja tilli ja mausta ruisleipäpalat niillä. Ripottele vielä suolaa koko komeuden päälle ja koristele muutamalla tillin oksalla. Venäläiset ruisleivät maistuvat parhaalta oluen tai valkoviinin kanssa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Venäläiset valkosipulileivät