Leivät,  Liharuoat,  Naposteltavat,  Reseptit,  Yleinen

Kinkulla täytetyt quesadillat

Yksi viime vuoden keittokirjasuosikkejani oli Hyvää joulua -kirja, josta tuli testattua talven kuukausina useampaakin reseptiä. Niinpä kun posti toi loppukeväästä kotiin uusimman Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin teoksen, hihkui tämä ruokabloggaaja innosta. Lomaruokaa-kirjassa on helppoja lomareseptejä, jotka sopivat yksinkertaisuudessaan myös simppeliksi, mutta maukkaaksi arkiruoaksi nyt kun lomat on tältä erää ohi.

Me testasimme kirjasta ensimmäisenä quesadilloja. Valitsimme täytteeksi kinkkua, basilikaa sekä jalapenoja. Jälkimmäisiä ei kannata ainakaan kinkkuversiossa unohtaa, sillä jalapenoviipaleet kruunasivat makuelämyksen ja toivat sopivaa vipinää quesadilloihin.

Kinkulla täytetyt quesadillat

– 8 tortillalettua (rieskatkin käyvät)
– 4 rkl punaista pestoa
– 200 g juustoraastetta
– 200 g palvikinkkua (tai muuta lihaa kuten vaikkapa salamia)
– 1 dl oliivi- tai jalapenoviipaleita
– basilikaa tai rucolaa

Levitä pestoa neljän tortillaletun päälle. Ripottele päälle myös juustoraastetta, kinkkua suikaleina, oliivia tai jalapenoa sekä basilikaa tai rucolaa. Eli toisin sanoen kaikki loput täytteet.

Laita toinen tortilla täytteiden päälle niin että täytteet jäävät kahden letun väliin. Paista grillissä tai paistinpannulla molemmin puolin niin että juusto sulaa. Leikkaa kolmioiksi ja tarjoile.

Lomaruokaa -kirja saatu arvostelukappaleena.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kinkulla täytetyt quesadillat