Keitot,  Reseptit

Thaimaalainen kanakeitto

Tämä keitto oli todellinen menestys. Sain aamulla idean, että haluan tehdä jotain ihanaa mausteista keittoa, jossa on kookosmaitoa ja mahdollisimman paljon makua. Chilin potkuakin saa olla. Ajatukset lähti laukkaamaan Thaimaahan ja pian olin kehitellyt lapsiperhearkeen sopivan helpohkon keittoreseptin, jonka aineksia lähdettiin hakemaan kaupasta.

Iltapäivällä keitto valmistui näppärästi, vaikka utelias pikkubloggaaja roikkuikin lahkeessa kiinni. Ja se maku! Se oli ihan mieletön. Tarjosin keittoa myös Henkalle sekä pihahommissa auttamaan tulleelle ukille ja molemmat pitivät keitosta kovasti. Onneksi tuli tehtyä iso satsi. Tähän ei nimittäin kyllästynyt, vaikka söinkin samaa soppaa monena peräkkäisenä päivänä.

Thaimaalainen kanakeitto

6 annosta

  – 600 g maustamattomia kanan fileesuikaleita
  – öljyä
  – 50 g massamancurrytahnaa
  – 1 l kanalientä
  – 3 porkkanaa
  – punainen paprika
  – keltainen paprika
  – pieni kesäkurpitsa
  – yksikyntinen valkosipuli
  – 1,5 rkl kalakastiketta
  – 400 g kookosmaitoa
  – limen mehu
  – korianteria

Aloita kasvisten pilkkomisella. Kuori porkkanat ja pilko ne tikuiksi. Poista paprikoista kanta, siemenet ja valkoiset sisäosat. Pilko nekin tikuiksi, samoin kesäkurpitsa. Voit kuoria ja pilkkoa tässä välissä myös valkosipulin valmiiksi.

Ruskista kanat kattilan pohjalla öljyssä. Lisää currytahna, sekoita ja lisää sitten kanaliemi. Lisää pilkotut porkkanat, paprikat, kesäkurpitsa ja valkosipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

Lisää sitten kalakastike ja kookosmaito ja kiehauta. Purista lopuksi keittoon limen mehu ja tarjoile korianterin kanssa.

Vinkkejä!

Vähennä currytahnan määrää jos et pidä tulisesta ruoasta. Reseptin määrällä annoksesta tulee minun mielestäni sopivan tulista, mutta pidän ainakin naisihmiseksi hieman tulisemmasta ruoasta kuin muut. Jos taas haluat vielä enemmän potkua keittoon, voit lisätä kasvisten kanssa samaan aikaan hieman pilkottua chiliä.

Jos haluat päästä vieläkin helpommalla ja nopeammalla, korvaa tuoreet kasvikset pakasteversioilla. Suosin itse mahdollisuuksien mukaan tuoreita, sillä ne nyt vaan ovat monella tapaa parempia, mutta joskus arjen kiireessä pakastevihannekset ovat paikallaan. Ei keittoa ainakaan kannata jättää sen takia tekemättä, ettei ehdi tai jaksa pilkkoa vihanneksia.

Kommentit pois päältä artikkelissa Thaimaalainen kanakeitto