Kasvisruoat,  Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

Pinjansiemen-mascarpone-basilikapasta

Aglio e olio on ihan mielettömän inspiroiva pastakirja. Selattuani sen läpi, olisin voinut elää vaikka koko seuraavan vuoden pelkällä pastalla kirjan ohjeita testaillen. Kirjan sivut ovatkin täynnä pieniä tarralappuja, joilla olen merkkaillut pastareseptejä. Yhden tarralapuista liimasin mascarponea, pinjansiemeniä ja basilikaa sisältävän pastan kohdalle merkiksi siitä, että tätä reseptiä pitää kokeilla mitä pikimmiten.

Tein pinjansiemen-mascarpone-basilikapastaa melko pian palattuani Senigalliasta, jolloin Italia-ikävä oli ihan hirveä. Olin lukenut ennen pastan kokkaamista Senigalliasta ostamaani italiankielistä naistenlehteä ja ennen sitä olin istunut koneella käyden läpi matkalla ottamiani kuvia.

Olin siis aivan Italia-fiiliksissä ja kun radiosta tuli vielä italiankielinen biisi, olisin voinut ottaa taksin samantien Helsinki-Vantaalle ja suunnata takaisin lempimaahani. Tyydyin kuitenkin laittamaan radion kovemmalle, kaatamaan itselleni lasin punaviiniä ja tarjoilemaan pastaa raksalta kotiin palanneelle Henkalle sekä tietysti myös itselleni. Ja se pasta, se oli ihan hurjan hyvää! Aivan kuin Italiassa.

Pinjansiemen-mascarpone-basilikapasta

– pastaa (mulla oli penneä)
– pinjansiemeniä
– mascarponea
– basilikaa

Keitä pasta suolatussa vedessä. Sillä aikaa kun pastavesi kiehuu, paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Varo ettet käräytä siemeniä.

Kun pinjansiemenet ovat paahtuneet, lisää pannulle mascarpone ja anna sen sulaa. Kun pasta on keitetty, lisää myös se pannulle ja sekoita. Lisää tuore basilika ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Pinjansiemen-mascarpone-basilikapasta