Kakut,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Vadelmabanoffee

Tein vuodenvaihteessa kauan mielessäni kummitellutta banoffeeta. Banaania, toffeeta ja kermavaahtoa yhdistelevä kakku onnistui yllättämään herkullisuudellaan ja minun oli suorastaan pakko saada tuota herkkua uudestaan. Mutta koska olen minä, enkä voi tehdä täysin samaa ruokaa kahta kertaa peräkkäin, päätin korvata banaanin jollakin muulla.

Ajattelin ensin mansikkaa, mutta koska muistin yhtäkkiä Hulin mansikka-allergian, vaihdoin mansikat lennossa vadelmaan. Eihän olisi kiva aiheuttaa allergiaoireita kihlajaisbrunssillemme saapuvalle kälylleni. Vadelmainen banoffee (vadoffee?) oli yhtä herkullista kuin banaaninen esikuvansakin. Ja sitä mansikkaakin täytyy vielä kokeilla..

Vadelmabanoffee

– 100 g voita
– 200 g digestivekeksejä
– 1 prk kondensoitua maitoa
– rasiallinen vadelmaa
– 2, 5 dl vispikermaa
– värikästä raesokeria koristeeksi

Keitä ensin kondensoidusta maidosta toffeeta. Tämä kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi. Minä kiehutin oman toffeeni edellisenä päivänä laittamalla purkin kattilaan ja lisäämällä vettä niin, että purkki peittyy kokonaan. Purkki sai muhia rauhallisesti kiehuvassa vedessä 2,5 tuntia. Lisäilin tarvittaessa kattilaan vettä ja annoin purkin jäähtyä jääkaapissa yön yli.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Lisää sitten keksipohjan päälle toffeeksi keittämäsi kondensoitu maito. Tai vadelmat. Minä tein tämän vahingossa väärinpäin ja laitoin vadelmat ensin, vaikka toffee olisi ollut helpompi levittää keksipohjan päälle. Ei se kuitenkaan makua haitannut, joten tyyli on vapaa!

Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää se kakun päälle. Koristele vadelmabanoffee vadelmalla ja vaikkapa värillisellä raesokerilla. Tai ihan millä vaan haluat. Koristeet voi jättää poiskin, sillä sekään ei vaikuta makuun. Ja makuhan tässä kakussa on mitä mainioin!

2 kommenttia