Jälkiruoat,  Reseptit,  Yleinen

Islantilainen mustikkaskyr

Skyr lienee monelle tuttua kaupan kylmäkaapista, josta voi napata välipalaksi proteiinipitoista Skyr-rahkaa. Minullakin on aina välillä töissä mukanani Skyriä, jota vetelen välipalaksi ennen salille lähtemistä. Se on hyvää ja terveellistä. Makuvaihtoehtojakin on mukavasti.

Tällä kertaa tein Skyriä itse ja mauksi valikoitui mustikka. Tällä Skyrillä ei kuitenkaan ole niin paljon yhteistä kaupan välipalaskyrin kanssa kuin voisi luulla, sillä tällä reseptillä syntyvä herkku on oikeastaan jälkiruoka. Kermaa, tuorejuustoa ja jogurttia sisältävä jälkkäri ei ole yhtä terveellinen kuin kaupan Skyr-rahka, mutta toisaalta tämä on jälkkäriksi kuitenkin sieltä terveellisemmästä päästä.

Mustikkaskyr – Islantilainen herkkuresepti

– 400 g maustamatonta tuorejuustoa
– 4 dl mustikkajogurttia
– 1 dl kuohukermaa
– 4 liivatelehteä
(- bourbon-vaniljaa)

– koristeeksi mustikoita ja kiiviä

Vatkaa ensin tuorejuusto pehmeäksi. Vatkaa kerma ja lisää siitä puolet tuorejuustoon. Kaada puolet kermasta toiseen kulhoon ja lisää siihen mustikkajogurtti.

Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liota ne sitten tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada suurin osa liivatenesteestä jogurttiin ja pieni osa tuorejuustoseokseen.

Kaada tuorejuustomassa tarjoilukulhojen pohjalle ja kippaa jogurttiseos päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Mulla skyrit oli jääkaapissa yön yli. Koristele kiivillä ja mustikoilla.

Kommentit pois päältä artikkelissa Islantilainen mustikkaskyr