Italia,  Pastaruoat,  Reseptit,  Yleinen

8 parasta pastareseptiä

Ei yksinkertaisimmat, helpoimmat tai perinteisimmät vaan parhaat pastareseptit. Rehellisyyden nimissä listalta löytyy toki aika monta klassikkoakin, sillä eiväthän ne ole suotta asemaansa saavuttaneet. Mukana on kuitenkin myös tuntemattomampia, mutta ei yhtään sen vähäisempiä pastaruokia. Sen pidemmittä puheitta, tässä 8 suosikkia. Kuinka montaa olet jo maistanut?

Saat reseptisivut auki joko kuvaa tai pastan nimeä klikkaamalla.

8 parasta pastaa

Ndujapasta

Ndujapasta on kaikkien tulisten ruokien ystävien suosikki. Tomaattinen pasta pitää sisällään myös lehtikaalia ja sipuleita. Paljastan reseptissä myös Jamie Oliverilta omaksumani salaiset ainesosat kaikkiin tomaattisiin ruokiin.

Pollo Limonello

Pollo Limonello on nerokas klassikko, jonka maun viimeistelee jogurtti. Sitruunaista makumaailmaa täydentävät myös inkivääri, kurkuma ja loraus hunajaa. Pollo Limonellon makua on vaikea kuvailla. Se on jotain ihan muuta kuin mitä pastat yleensä ovat ja siksikin virkistävä tuttavuus.

Cacio e Pepe

Ihanista ihanin Cacio e Pepe on tuttu monelle Roomassa pastaa nauttineelle. Yksinkertainen pasta on enemmän kuin osiensa summa ja vie kielen mennessään kerta toisensa jälkeen.

Vodkapasta

Se muistuttaa tavallista yksinkertaista tomaattipohjaista pastakastiketta. Maussa on kuitenkin jokin tavallisuuden yli vievä juju, jota ei helposti arvaisi vodkaksi, jos ei tietäisi.

Pasta al Fumé

Ihanassa Pasta al Fuméssa on sekä kermaa, voita että pekonia. Tomaatti tuo tuhtiin ruokaan kaivattua happoa ja lopputulos hipoo täydellisyyttä.


Sitruuna-kanttarellipasta

Sitruunasta ja kanttarelleista tulee mitä maukkain pasta kun siihen lisää hieman voita, sipulia ja ison tujauksen parmesaania. Juuri muuta ei sitten kesäisen raikkaaseen sienipastaan tarvitakaan.

Spaghetti alla Carbonara

Carbonara ei juuri esittelyjä kaipaa. Meillä Suomessa se on tavattu tehdä paremmin saatavilla olevasta pekonista, mutta Italiassa käytetään pancettaa. Melkein sama, joten nappaa vaan se pekonipaketti kaupasta jos pancettaa ei ole saatavilla.

Farfalle con Gorgonzola

Farfalle con Gorgonzola on ihanan pippurinen ja tuhti pasta, joka syntyy käden käänteessä. Pippurisen gorgonzola-juuston makua korostetaan mustapippurilla kun taas kerma tuo pienen lempeyden tymäkkään pastaruokaan.

5 kommenttia

  • Martina

   Voin melkein arvata että olet maistanut Roomassa Carbonaraa ja Cacio e pepeä? Gorgonzolapasta on ihana herkku. Pitäisi tehdä sitä itsekin taas joku päivä kun mieli tekee tuhtia pippurista pastaa.

 • Sanna Hiltunen

  Ihanat pastat! Lähes kaikkia olen joko itse tehnyt tai maistellut ravintolassa. Mielestäni tuosta puuttui kaikkein paras, eli aglio e olio e peperoncino pasta. Yllättäen parhaan aglio olion olen saanut Kreikan Pargassa. Monet hyvät pastat on kyllä Italian puolellakin tullut syötyä. Kaikki peukut pystyyn, että kohta uskaltaa ja voi matkustaa taas!

  • Martina

   Aah, totta, aglio e olio e peperoncino on yksi parhaista, ellei yksinkertaisuudessaan jopa paras! Itse olen syönyt parhaan Amsterdamissa. 😀 Mä olen täällä ihan sormi liipaisimella valmiina varaamaan lennot Italiaan heti kun olen varma että voin ja uskallan. Pastat ja kaikki muut ihanat herkut mielessäni. 🙂

 • Martina

  Pastoja on niin monta ettei ole mikään ihme jos ei ole maistanut kaikkia juuri näistä kahdeksasta. Varsinkin kun mukana on klassikkojen lisäksi tuntemattomampiakin versioita. Cacio e pepe on kyllä ihana itsetehtynäkin, mutta kyllä sekin autenttisessa ympäristössä maistuu astetta paremmalta. 🙂