Fiskars,  Hämeenlinna,  Hanko,  Kotimaa,  Loviisa,  Naantali,  Raasepori,  Rauma,  Savonlinna,  Yleinen

Suomen ihanimmat kesäkaupungit

Kesä Suomessa kuuluu yhä useamman suunnitelmiin kun lähimatkailu ja kotimaan matkailu yleisestikin kasvattavat suosiotaan. Me olemme tutustuneet kotimaamme matkailuantiin nyt jo useampana kesänä peräkkäin, sillä olemme kokeneet sen vaivattomimmaksi ja mukavimmaksi tavaksi matkustaa pienten lasten kanssa. Toisaalta nälkä on kasvanut syödessä ja olemme ahmineet kotimaan kohteita myös siksi, että olemme ihastuneet Suomeen yhä syvemmin matkoillamme. Tämähän on oikeasti tosi ihana matkailumaa. Ainakin silloin kun säät suosii.

Halusin listata 10 ihaninta kesäkaupunkia, mutta en millään keksinyt kuin 9, joita haluan oikeasti suositella. Isot itsestäänselvyydet, kuten Helsinki, Turku ja Tampere jäivät pois listalta, sillä luotan että osaatte suunnata niihin ilman apuanikin. Tässä siis 9 kesäisen Suomen lempparia, joissa jokaisessa olen nauttinut ihanista kesähetkistä.

Rauma

Raumalla parasta on Vanha Rauma salaisuuksineen, hauska Rauman murre, pystökaffet sekä kiinnostava ruokatarjonta. Lue lisää Raumasta täältä.

Hämeenlinna

Ihastuin lyhyehköllä yhden yön Hämeenlinnan visiitillämme kaupungin rauhalliseen tunnelmaan, joka oli parhaimmillaan Vanajaveden rannalla auringon laskiessa. Myös linna on upea näky. Piparkakkutalo on Hämeenlinnan kiinnostavin ravintola, joskaan emme itse syöneet siellä, vaan pistimme hääpäiväänsä viettäneet appivanhemmat ravintolaan herkuttelemaan sillä aikaa kun me selviydyimme illallisesta kahden pienen kanssa hotellin ravintolassa. Piparkakkutalo keräsi appivanhemmilta kehuja, jotka välitän tässä nyt teillekin.

Porvoo

Olen sanonut ennenkin, että Porvoo pitää kokea kerran kesässä. Kaupunki tarjoaa aina vähintäänkin uusia erinomaisia ruokakokemuksia sekä ihanan idyllisen Vanhan Porvoon tunnelmaa suloisine kahviloineen ja pikkuputiikkeineen. Lue lisää Porvoosta täältä.

Hanko

Merellinen Hanko on upea kesäkaupunki, jonne haluaisin päästä seuraavan kerran loppukesästä kun meri on lämmin ja toivoisin silloin helteisen rantapäivän päätteeksi kunnon ukkosta osakseni. Hangosta voit lukea lisää täältä.

Naantali

Aurinkoinen Naantali vei jalat alta ja istutti autoon peräti kolme kertaa viime kesänä. Vierailimme Muumimaailmassa, Naantalin kylpylässä, Kultaranta Resortissa, maisemaristeilyllä sekä tietenkin ihanalla rantakadulla, jossa kävelimme monta kertaa kaunista kaupunkia ja merimaisemia ihaillen. Naantali on kerrassaan ihana ja haluaisin palata sinne tänäkin kesänä. Meidät on jopa kutsuttu sinne kahden eri yrittäjän toimesta ja haluaisin niin vastata kutsuihin. Lue lisää Naantalista täältä.

Savonlinna

Söpö Savonlinna on sopivan kompakti rauhalliseen kesäpäivän viettoon. Siellä saa kulumaan koko päivän ruokamatkaillessa paikallisia herkkuja maistellen sekä Lettukahvilassa vieraillen. Ruokia on hyvä sulatella maisemaristeilyllä, jonka varrella pääsee ihailemaan niin komeaa linnaa kuin hienoja luontomaisemiakin. Lue lisää Savonlinnasta näistä postauksista.

Tammisaari

Tammisaari tuo mieleeni lapsuuden kesät ja lämpimät muistot saivat meidät palaamaan sinne monen vuoden tauon jälkeen kaksi kesää sitten. Pieni Tammisaari oli yhä yhtä viehättävä kuin lapsuusmuistoissani ja tarjosi yllättävän paljon tekemistä kokoonsa nähden. Vietin merellisessä Tammisaaressa tälläkin kertaa mieleenpainuvia ja tyypillisiäkin suomalaisen kesän hetkiä. Lue lisää Tammisaaresta tästä postauksesta.

Loviisa

Loviisassa säät eivät suosineet meitä, mutta tykästyin silti kauniisiin puutaloalueisiin vehreine puutarhoineen, harjumaisemiin, mereen yhä aina vaan sekä Laivasillan alueeseen. Lue lisää Loviisasta täältä.

Fiskars

Pieni ja söpö Fiskars on suloinen kuin karkki. Fiskars on tunnelmallinen kaikkina vuodenaikoina, mutta kesällä se on kauneimmillaan, kuten niin moni muu kotimaan helmi.

Mikä on sinun kotimaan lempparisi? Missä meidän tulisi vierailla tänä kesänä?

6 kommenttia

 • auringonpaistetta

  Minä olen kyllä hävettävän huono kotimaanmatkailija! Tänä kesänä kuitenkin haluan käydä Porvoossa pitkän tauon jälkeen ja lisäksi Fiskars olisi myös ihana nähdä vihdoin:)

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  Kivoja kaupunkeja onnistuit listaamaan, Tammisaari ja Loviisa oli noista itselleni tosin varsin vierraita. Heinäkuussa aiotaan käydä ensimmäistä kertaa Savonlinnassa!

  En oikein osaa sanoa omaa kotimaan lempparia, mutta listalta puuttuneet Pori ja Kuopio ovat ainakin hienoja kaupunkeja molemmat!

  • Martina

   Totta, Kuopio on tosi kiva kaupunki. Olen itse käynyt siellä vain syksyllä ja talvella, mutta uskoisin että se on kesälläkin ihana.

   Hyvän valinnan olette tehneet. Savonlinna on aivan mahtava kesäkaupunki. Tekisi mieli mennä sinne itsekin uudestaan.

 • Sirkku

  Jep, savolaeskarjalaenen tiällä päevee. Eli Kuopijjoon, Kuopijjoon! Ihana järvi, Kallavesi siintelee kauniina, sinne on tullut matkailtua silloin tällöin. Tietysti oma kotikaupunki toisen suuren järven, Pielisen rannalla, sekä Kotka kauniine saarineen ja mielenkiintoisine kohteineen. Sekä Rovaniemi, jonne kannattaa pysähtyä, eikä vain kiirehtiä sinne pohjoiseen (vaikka matkakuume Lappiin ja Norjaan kutkutteleekin). Kaunista ja aurinkoista kesää!

  • Martina

   No voi vitsin Kuopijo! Nyt alkoi ihan toden teolla houkuttaa nähdä se myös kesällä. Olin jotenkin unohtanut koko Kuopion! Tälle kesälle se ei mahtune enää reissusuunnitelmiin, mutta ensi kesänä Kuopio voisi olla hyvinkin varteenotettava koko perheen matkakohde. Myös Kotka on kiva. Kävimme siellä viimeksi pari vuotta sitten Meripäivien aikaan, mutta koska en nähnyt itse kaupunkia kunnolla palloiltuamme vain Meripäivien alueella, en uskaltanut suositella sitä vielä. Meillä asuu onneksi ystäviä ihan siinä lähellä niin voimme heidän luona kyläillessämme piipahtaa tutustumaan myös Kotkaan paremmin. Rovaniemi multa on vielä kokonaan näkemättä. Joskus täytynee suunnata vähän pohjoisempaankin. Kaunista ja aurinkoista kesää sinullekin!